"Priroda je moj dom": Osnovcima besplatne ulaznice za nacionalne parkove

"Želimo da kroz edukativni program i neposredni kontakt sa prirodom djeci približimo njenu vrijednost. Da upoznaju rijeke, jezera, planine, staništa i ostalo bogato geografsko nasljeđe, pa da na taj način podignu i svijest i znanje o prirodi i nacionalnim parkovima", rekao je gostujući u "Bojama jutra" Veselin Luburić iz JP "Nacionalni parkovi Crne Gore"

1308 pregleda 3 komentar(a)
Veselin Luburić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Veselin Luburić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Javno preduzeće Nacionalni parkovi Crne Gore (NPCG) u okviru kampanje "Priroda je moj dom" danas započinje sa distribucijom posebno dizajniranih besplatnih ulaznica za skoro 70.000 učenika svih osnovnih škola u Crnoj Gori.

"Želimo da kroz edukativni program i neposredni kontakt sa prirodom djeci približimo njenu vrijednost. Da upoznaju rijeke, jezera, planine, staništa i ostalo bogato geografsko nasljeđe, pa da na taj način podignu i svijest i znanje o prirodi i nacionalnim parkovima", rekao je gostujući u "Bojama jutra" Veselin Luburić iz JP "Nacionalni parkovi Crne Gore".

Jutros će u OŠ "Pavle Rovinski" biti organizovan svečan program kao i edukativan čas za osnovce.

"U ovom trenutku, pored svih okolnosti koje su nas zadesile zbog pandemije virusa korone, nemamo preciznije pokazatelje koji je nacionalni park najposjećeniji. Skadarsko jezero je među posjećenijima, ali činjenica je da nas najmanje posjećuju domaći turisti. Želimo da podignemo stepen interesovanja kod domaćih turista", rekao je Luburić.

Nacionalni parkovi su idealna područja za naučna istarživanja i prepoznati su kao odlični centri za njihova istraživanja, kao i interesantni predjeli za ravoj naučnog i zdravstvenog turizma.

Bonus video: