Generacija Z sposobna da brzo obrađuje informacije

Kako kaže, generacija Z mnogo ranije počinje da se interesuju za svoje finansije. Ranije otvaraju štedne račune, planiraju svoju budućnost

1879 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Generacija Z dolazi posle milenijalaca, prva generacija koja je rođena u tehnološkom svijetu, imaju između 5 i 25 godina. Milenijalci danas imaju od 25 do 45 godina, specifični su jer im je djetinsjtvo bilo analagno, a odrastanje digitalno. Za njih se kaže da su optimistični i spremni da promijene svijet, rekla je gostujući u „Bojama jutra“ psihološkinja Milica Pušonjić.

Generacija Z je rođena sa internetom. Po istraživanjima, kada su pitani koliko bi mogli da izdrže bez pametnih telefona to je bilo od 5 do 7 dana. Djetinjstvo im je prošlo igrajući igrice, koristeći internet, rekla je Pušonjić.

Istraživači kažu da je pripadnicima generacije Z raspon pažnje manji, a sposobni su da obrađuju brzo informacije. Smjeli su da se osamostale, a milenijalci su spremni za tismku rad.

„Mlađe generacije trguju online, nije im važno brend već način usluge kako će im biti dostavljeno. Ne stide se da javno ostavljaju komentare o utiscima o dostavi“, rekla je psihološkinja.

Milenijalci su morali da se prilagođavaju novom tržištu rada.

Kako kaže, generacija Z mnogo ranije počinje da se interesuju za svoje finansije. Ranije otvaraju štedne račune, planiraju svoju budućnost.

Takođe je način učenja drugačiji. Psihološkinja kaže da je važno da razmijemo njihovu potrebu. Novi način učenja je nešto što nas očekuje, zamijeniće tradicionalan način.

Dolazi nova generacija „Alfa“, to su djeca generacija Z. Smatra se da će promijeniti svijet.

Bonus video: