Roditelji nezadovoljni tretmanom Centra za autizam: Povećava se broj pacijenata, a fali stručnog kadra

"Imamo osam psihologa, tri logopeda, a zahtjevi su veliki. U prethodnom periodu osoblje je napuštalo Centar za autizam zbog nezadovoljstva uslovima rada. Raspisali smo konkurs za pet radnih mjesta“, rekao je gostujući u „Bojama jutra“ direktor Centar za autizam dr Ivan Krgović

2919 pregleda 61 reakcija 0 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Printscreen
Boje jutra, Foto: Printscreen

Pojedini roditelji autistične djece žale se da su tretmani u Centru za autizam razvojne smetnje i dječju psihijatriju „Ognjen Rakočević“ u Podgorici skraćeni, nedovoljno stručni, te da se pojedini susreti i otkazuju.

„U Centru za autizam povećava se broj pacijenata, a stručnog kadra fali, posebno logopeda. Imamo osam psihologa, tri logopeda, a zahtjevi su veliki. U prethodnom periodu osoblje je napuštalo Centar za autizam zbog nezadovoljstva uslovima rada. Raspisali smo konkurs za pet radnih mjesta“, rekao je gostujući u „Bojama jutra“ direktor Centar za autizam dr Ivan Krgović.

„Imamo obećanja da ćemo riješti problem sa zakazivanjima u toku sljedeće nedjelje. Očejkujem da dnevni centri, kao što je trend u svijetu, donekle preuzmu pacijente“, rekao je Krgović.

Roditelji koji su nezadovoljni tretmanom naših logopeda, imaju privilegiju da idu u region, u Zavodu Lipovica imaju besplatno liječenje.

O tretmanima i zakazivanjima opširnije pogledajte u gostovanju.

Bonus video: