Nagrađeni nastavnici iz projekta "Uči doma", traže da se i ostalima isplati 250 eura

"Šta je sa ostalim prosvetnim radnicima? Čitav obrazovni sistem je položio sa najvećom ocjenom. Svi smo mi to radili, neko iz soba, neko ispred kamere“, rekao je Slobodan Savović iz Podgoričkog sindikata prosvete.

2989 pregleda 30 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Nakon što je 182 nastavnika koji su snimali predavanja u projektu „Uči doma“ tokom epidemije virusom korona nagrađeni sa 250 eura iz podgoričkog Sindikata prosvjete traže nagradu za sve prosvjetne radnike.

„Zadatak koji smo dobili bio je veoma težak. Kao struka odgovorili smo izazovu. Pozdravljamo aktivnosti Ministarstva prosvjete. Šta je sa ostalim prosvetnim radnicima? Čitav obrazovni sistem je položio sa najvećom ocjenom. Svi smo mi to radili, neko iz soba, neko ispred kamere“, rekao je Slobodan Savović iz Podgoričkog sindikata prosvjete u Bojama jutra.

„U ovakovom obrazovnom sistemu ne možemo očekivati drugo rješenje. Ovo društvo mora da krene u resetovanje, da napravimo totalnu analizu obrazovnog sistema. Obrazovni sistem isključivo počiva na entuzijazmu, a koliko su motivisani da rade to je druga prča. Nakon 18 godina reforme još uvijek ne znamo njene efekte“, naglasio je Savović.

Bonus video: