Brajović: Novi slučajevi koronavirusa nijesu ništa neočekivano

"Posmatarjući sliku u regionu i na globalnom nivou u posljednjih dvije sedmice u odonosu na maj došlo je do porasta novooboljelih u značajnom broju zemalja. Kako su zemlje počele da redifinišu restrektivne mjere, desilo se da u nekim zemljama više ili manje zabilježe novi slučajevi"

6928 pregleda 2 komentar(a)
Mina Brajović, Foto: TV Vijesti
Mina Brajović, Foto: TV Vijesti

Sedam novih slučajeva koronavirusa registrovanih u Crnoj Gori je realnost i nije ništa neočekivano. I dok pet nedjelja nije bilo novooboljelih slučajeva, stalno smo potencirali i govorili o tome da je virus još uvijek tu i da moramo da budemo oprezni“, rekla je gostujući u "Bojama jutra" šefica kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije Mina Brajović.

Dodaje da je sa druge strane ovo potvrda da Crna Gora ima sistem nadzora koji je u punom pogonu.

"Da bismo govorili o drugom talasu, prvi mora da prođe. Virus je tu i može svakog trenutka da iznenadi", rekla je Brajović.

Kako kaže sa relaksiranjem restrektivnih mjera, otvaranjem granica očekivali su se i novi slučajevi.

"Posmatarjući sliku u regionu i na globalnom nivou u posljednjih dvije sedmice u odonosu na maj došlo je do porasta novooboljelih u značajnom broju zemalja. Kako su zemlje počele da redifinišu restrektivne mjere, desilo se da u nekim zemljama više ili manje zabilježe novi slučajevi", rekla je Brajović.

Ona je dodala da je neophodno da postoji strategija i pristup kao što ima Crna Gora.

"Nije pravilan pristup "nadam se da virusa više neće biti". Očekujemo više slučajava nakon ljeta kada će frekventnost biti veća", rekla je Brajović.

Opširnije pogledajte u gostovanju.

Bonus video: