Damjanović: Vjerujem u naše ljude i njihovo znanje

"Naučno tehnološki park predstavlja prekretnicu u izgradnji inovacionog eko sistema u Crnoj Gori"

1686 pregleda 165 reakcija 0 komentar(a)
Sanja Damjanović, Foto: TV Vijesti
Sanja Damjanović, Foto: TV Vijesti

U Podgorici je počela izgradnja Naučno-tehnološkog parka (NTP), koji će biti smješten unutar kampusa tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore. Riječ je o investiciji vrijednoj 12 miliona eura.

"Naučno tehnološki park predstavlja prekretnicu u izgradnji inovacionog eko sistema u Crnoj Gori. Vlada je podržala i prepoznala razvojnu kompomentu ovog projekta i odlučila da podrži sa još osam miliona eura. Radi se o jednom jezgru, generatoru nove grane privrede. Ono što želimo jeste da nam IT sektor, odnosno izvoz IT usluga i softvera postane nova privredna grana. Imamo kapaciteta u tome. Vjerujem u naše ljude i njihovo znanje i u stalnom smo kontaktu sa našom IT zajednicom", rekla je gostujući u "Bojama jutra" ministarka nauke Sanja Damjanović.

Tokom potpisan ugovora o izgradnji NTP potpisan je značajan Ugovor o strateškom partnerstvu između Naučno-tehnološkog parka i CG Telekoma.

"Nacionalno tehnološki park biće magnet za investicije. Radi se o podršci od 1,5 miliona eura i podrška podrazumijeva raznu opremu. Radiće se o najnaprednijoj tehnološkoj zgradi koja će imati brz Internet. Ova podrška podrazumjeva i ekspertsku podršku, zato što će tu ulaziti mladi ljudi sa novim idejama i njima je potrebno mentorstvo kako da svoju ideju pretvore u komercijalizaciju", rekla je Damjanović i dodala da imamo sjajan potencijal.

Opširnije pogledajte u gostovanju.

Bonus video: