U Podgorici počinje izgradnja prvog "smart parkinga"

„Ovo će biti prvi automatizovani parking koji će funkcionisati jednostavano. Kada korisnik uđe na parking, kamera će očitavati njegove registracijske oznake i bez prisustva tiketa ili bilo kakvih ulaznica, otvara mu se rampa i parkira se", rekao je Miloš Mugoša u "Bojama jutra"

4447 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Uskoro počinje izgradnja prvog „smart parkinga“ u Podgorici. Ukoliko sve bude po planu, završetak radova očekuje se krajem idućeg mjeseca, najavili su iz Parking servisa.

„Ovo će biti prvi automatizovani parking koji će funkcionisati jednostavano. Kada korisnik uđe na parking, kamera će očitavati njegove registracijske oznake i bez prisustva tiketa ili bilo kakvih ulaznica, otvara mu se rampa i parkira se. Prilikom plaćanja, tu je samonaplatna stanica gdje ukucamo broj svojih tablica i kamera prilikom izlaska opet očita, podiže se rampa i izlazite“, rekao je Miloš Mugoša gostujući u "Bojama jutra".

Kako kaže, parking će posjedovati daljinsku kontrolu. „Iz našeg operativnog centra u potpunosti ćemo moći da upravljamo parkingom sa udaljene lokacije“, rekao je Mugoša.

Detaljnije pogledajte u gostovanju.

Bonus video: