Bar: "Nema turista, nema nikoga"

Gosti su ovdje pristizali s prvim lijepim danima, a ovakva slika neobična je i za čelnike lokalne turističke organizacije

23144 pregleda 14 komentar(a)
Stari Bar, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Stari Bar, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Iako su Starobarani otvorili kafane i restorane, stolice su prazne. Po koji mještanin ispija kafu, ali to je daleko od očekivanog. Cijene su na prošlogodišnjem nivou, a ugostitelji tvrde da za sada posluju u minisu.

"Turista ima vrlo malo, uglavnom su zastupljeni domaći turisti. Predsezonu smo faktički izgubili, očekujemo da nešto bude tokom jula i avgusta", kazao je ugostitelj Adel Bećović.

I u Starobarskim suvenirnicama i prodavnicama je slična situacija, s tim što još uvijek nijesu otvorene sve radnje koje posluju sezonski.

"Vidite sami da nema, ne dešava se ništa. Možda vikendom, subota I nedelja dodju naši sugrađani iz Bara. Zatvorena je, čekamo otvaranje granica", rekao je trgovac Remo Beharović.

Sabina Čorbić koja se bavi prodajom je dodala da je "u odnosu na prošlu godinu u ovo doba, znatno je opao promet".

"Nema, nema turista, nema nikoga, to su samo naši mještani, svrate po nešto", rekla je Čorbić.

Starobarska čaršija uglavnom je živa. Gosti su ovdje pristizali s prvim lijepim danima, a ovakva slika neobična je i za čelnike lokalne turističke organizacije.

"Kada govorimo o Starom Baru, svakako neuobičajena slika. Ali vjerujem da kada turisti dodju u Bar, da će sigurno i Stari Bar biti nezaobilazna destinacija, jer je to najznačajnije kulturno dobro na teritoriji naše opštine I vjerujem da će generisati određeni turistički promet", rekao je direktor Turističke organizacije Bar Emil Kukalj.

Kukalj ocjenjuje da ova sezona ne može biti ni približno dobra, kao prošlogodišnja.

"Umjereni smo optimisti. Ne možemo očekivati rezultate koje smo ostvarili u prethodnom period. Za to će trebati sigurno jedan duži vremenski period", istakao je Kukalj.

U Baru, prema podacima Turističke organizacije, trenutno boravi oko 300 gostiju.

Bonus video: