Eraković: Još osam slučajeva koronavirusa u Crnoj Gori

On je rekao da je trenutno 51 osoba u Crnoj Gori oboljela od koronavirusa

113045 pregleda 1183 reakcija 82 komentar(a)
Eraković, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Eraković, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 23.06.2020. 09:43h

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Jevto Eraković je rekao da je u Crnoj Gori zabilježeno još osam slučajeva koronavirusa.

On je gostujući u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti rekao da je trenutno 51 osoba u Crnoj Gori oboljela od koronavirusa.

"Imamo još osam novooboljelih pacijenata od Covida-19, što znači da je sada u Crnoj Gori registrovan 51 slučaj. Institut za javno zdravlje će saopštiti odakle su pacijenti. Na liječenju je trenutno 10 pacijenata. Jedan pacijent je sa teškom kliničkom slikom i na respiratoru je, a jedan je sinoć primljen zbog pogoršanja stanja, rekao je Eraković.

On je rekao da se neodgovornost pojedinaca i određenih grupacija reflektuje na broj oboljelih.

"Nadam se da će konačno da se ponovi odgovornost koje je bilo ranije", rekao je Eraković.

Direktor KCCG je kazao da je karakteristika novog talasa obolijevanja veliki broj kontakata, te da nemamo pažnje prema epidemiološkim mjerama, kao i da smo ih brzo i lako zaboravili.

"Imamo različitu starosnu strukturu. Imamo pacijente ispod 40 godina koji imaju ozbiljnu kliničku sliku, i pacijente iznad 70 godina. Virus pogađa sve i kod mladih osoba može da napravi ozbiljnu kliničku sliku. Ovaj virus ne bira godište", rekao je Eraković.

Žarišta u Srbiji su fudbalska utakmica u Beogradu i Tutin i okolina

On je kazao da sve što su rekli u vezi sa Srbijom, ispostavililo se da su bili u pravu.

"Srbija otvara nove Covid bolnice, uspostavlja nove mjere. Dva žarišta su u Srbiji, fudbalska utakmica u Beogradu i Tutin i okolina“, dodao je Eraković.

"Zdravstveni sistem je spreman da odgovori novom talasu. Imamo dodatna iskustva, dodatnu opremu", rekao je Eraković.

Bonus video: