TV MAGAZIN "PUTOKAZZZ" VEČERAS OD 21.00H

Sezonsko zapošljavanje: Kampanja “Zaposlimo domaće”

U Podgoricu se nedavno okupili predstavnici Zavoda, privrednici, sindikalci i ugostitelji, kako bi na panelu „Zaposlimo domaće“ razmijenili mišljenja o trenutnoj situaciji, kada je riječ o sezonskom zapošljavanju

1066 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Screenshot/TV Vijesti
Foto: Screenshot/TV Vijesti

Večeras u terminu od 21h na Televiziji Vijesti, ne propustite još jedno izdanje emisije “Putoka ZZZ”, koju ova televizija realizuje u saradnji sa Zavodom za zapošljavanje Crne Gore.

Iako je ljeto kalendarski počelo, ove godine teško je pričati o turističkoj sezoni u obimu u kojem smo navikli, a time i sezonskom zapošljavanju. Ipak, uz očekivanje da će sezona startovati 1. jula, a možda i biti produžena, ugostitelji i hotelijeri na primorju, moraju da razmišljaju o novom kadru. Zato ove godine, više nego ikad biće aktuelna kampanja Zavoda za zapošljavanje “Zaposlimo domaće”.

U Podgoricu se nedavno okupili predstavnici Zavoda, privrednici, sindikalci i ugostitelji, kako bi na panelu „Zaposlimo domaće“ razmijenili mišljenja o trenutnoj situaciji, kada je riječ o sezonskom zapošljavanju. Šta traže ugsotitelji i hotelijeri, šta nude institucije, a kako razmišljaju u sindikatu, pogledajte u večerašnjem Putokazu.

Donosimo i priču o novom informatoru „Kuda nakon osnovne škole“, koji je Zavod za zapošljavanje Crne Gore, uz podršku institucija iz prosvjete, objavio za učenike završnog razreda osnovne škole. Publikacija ima za cilj da pomogne budućim srednjoškolcima da naprave najbolji izbor buduće karijere. U njoj su opisana zanimanja za koja se moguće školovati u Crnoj Gori, date informacije o svim srednjim školama, kao i informacije o svijetu rada i savjetima za bolju spoznaju ličnih osobina.

Gledajte i večeras „Putokazz“ na TV Vijesti.