Ugostitelji i hotelijeri u potrazi za kadrom: Kampanja “Zaposlimo domaće”

Pogledajte i priču o novom informatoru „Kuda nakon osnovne škole“, koji je Zavod za zapošljavanje Crne Gore, uz podršku institucija iz prosvjete, objavio za učenike završnog razreda osnovne škole

1822 pregleda 0 komentar(a)

Sezonsko zapošljavanje: Kampanja “Zaposlimo domaće”

Iako je ljeto kalendarski počelo, ove godine teško je pričati o turističkoj sezoni u obimu u kojem smo navikli, a time i sezonskom zapošljavanju. Ipak, uz očekivanje da će sezona startovati 1. jula, a možda i biti produžena, ugostitelji i hotelijeri na primorju, moraju da razmišljaju o novom kadru. Zato ove godine, više nego ikad biće aktuelna kampanja Zavoda za zapošljavanje “Zaposlimo domaće”.

U Podgoricu su se nedavno okupili predstavnici Zavoda, privrednici, sindikalci i ugostitelji, kako bi na panelu „Zaposlimo domaće“ razmijenili mišljenja o trenutnoj situaciji, kada je riječ o sezonskom zapošljavanju. Šta traže ugsotitelji i hotelijeri, šta nude institucije, a kako razmišljaju u sindikatu, pogledajte u Putokazu.

Pogledajte i priču o novom informatoru „Kuda nakon osnovne škole“, koji je Zavod za zapošljavanje Crne Gore, uz podršku institucija iz prosvjete, objavio za učenike završnog razreda osnovne škole. Publikacija ima za cilj da pomogne budućim srednjoškolcima da naprave najbolji izbor buduće karijere. U njoj su opisana zanimanja za koja se moguće školovati u Crnoj Gori, date informacije o svim srednjim školama, kao i informacije o svijetu rada i savjetima za bolju spoznaju ličnih osobina.

Bonus video: