Muka i nevolja: Borica Radojičić živi sa sinom koji ima epilepsiju, ne može da plati dažbine...

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Borici i njenom sinu da riješe stambeno pitanje, kao i da šezdesetjednogodišnja žena ide u penziju na vrijeme i ostatak života sa bolesnim sinom provede bezbrižnije, to možete uciniti uplatom na žiro račun Podgorička banka ŽR 08-004-0003204-8

6119 pregleda 9 komentar(a)
Radojičić sa novinarom Vijesti, Foto: Printscreen YouTube
Radojičić sa novinarom Vijesti, Foto: Printscreen YouTube

Šezdesetjednogodišnja Borica Radojičić iz Igala koja živi sa tridesetpetogodišnjim sinom koji ima epilepsiju dobro zna šta je muka i nevolja.

Gotovo četiri decenije živi kao podstanar, od plate iz Instituta Igalo ne može da plati dažbine, a njen sin zbog zdravstvenih problema ne može da nađe posao.

"Sve je počelo prije 14 godina kad me bivši muž napustio. Ja sam ostala sama da se borim i finansijski i sa zdravstvenim stanjem mog sina. Morala sam, evo već 14 godina, da radim duple smjene ljeti da bih mogla da vratim dugove koje dugujem u zimskom periodu, jer nemam od čega da platim stan", kazala je Radojičić.

Borica, čije je zdravlje takođe narušeno, naročito se plaši da bi uskoro mogli da je pošalju u penziju koja bi bila znatno manja od sadašnje plate, jer je ispunila oba uslova.

To bi, kaže, dodatno pogrošalo situaciju za nju i sina.

"Silom prilika ja moram i dalje da radim dok mi oni ne kažu. Ja imam oko 350 eura. Od toga imam kredit oko 70 i nešto eura, onda kirija 180, plus struja koja u zimskom periodu dođe od 70-80. Sad živimo od plate, a sjutra kada odem u penziju, šta ćemo? Imaću oko 250 eura", kazalia je Radojičić.

Iz Opštine Herceg Novi i Centra za socijalni rad kažu da su joj u više navrata izazili u susret za jednokratnu pomoć, ali da uprkos dobroj volji za rješavanje stambenog pitanja zasad nemaju uslove. Navode i da je slučajeva sličnih Boričinom u gradu pod Orjenom mnogo.

"Radi se o problemu koji nije jednostavan niti ga je moguće brzo riješiti, imajući u vidu ograničena finansijska sredstva lokalne samouprave, kao i nedostatak adekvatnih lokacija koje su u opštinskom vlasništvu", saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

" Rješavanje stambnog pitanja ne samo ove porodice, već i drugih brojnih porodica koje žive u daleko gorim uslovima, ne spada u domen djelatnosti ove ustanove socijalne i dječije zaštite", saopšteno je iz Centra za socijalni rad.

Ukoliko ste u mogućnosti da pomognete Borici i njenom sinu da riješe stambeno pitanje, kao i da šezdesetjednogodišnja žena ide u penziju na vrijeme i ostatak života sa bolesnim sinom provede bezbrižnije, to možete uciniti uplatom na žiro račun Podgorička banka ŽR 08-004-0003204-8.

"Molim ljude dobre volje ili neke humanitarne organizacije da mi pomognu da na neki način skupim novac da kupim stan", kazala je Radojičić.

Bonus video: