Zabjelo: Umjesto kolovoznih traka, biciklistička staza, građani i vozači smatraju da će gužve biti još veće

Taksista Ranko Dašić, koji zbog prirode posla svaki dan prolazi ovom ulicom rekao je u "Bojama jutra" da je dionica lijepo uređena ali da ima dosta nedostataka

11134 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Biciklistička staza, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Biciklistička staza, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Nakon rekonstrukcije ulica Vojvode Ilije Plamenca i 27. marta u podgoričkom naselju Zabjelo, izgubljene su dvije kolovozne trake, kako bi se napravile staze za bicikliste.

Kako su ranije na ovoj dionici svakodnevno zabilježene velike gužve, mnogi građani i vozači smatraju da će sada gužve biti još veće i da je bezbjednost biciklista ugrožena.

Taksista Ranko Dašić, koji zbog prirode posla svaki dan prolazi ovom ulicom rekao je u "Bojama jutra" da je dionica lijepo uređena ali da ima dosta nedostataka.

"Biciklistička staza smanjila je bulevar na tri staze, a bezbjednost biciklista je ugrožena. Nelagodno se osjećate dok vozite pored njih, posebne su gužve od 13 časova", rekao je Dašić.

Iz nevladine organizacije (NVO) Biciklo.me pozdravljaju odluku glavnog grada koji ima sve više sluha za bicikliste, međutim, kažu da bi jedna biciklistička staza bila funkcionalna, ona mora biti bezbjedna.

"Sa jedne strane trebalo bi produžiti stazu do skretanja prema Krivom mostu, a sa druge strane nastavak do OŠ "Vuk Karadžić" tj. do ulice Kralja Nikole kako bi se spojila", rekao je Stefan Bulatović iz te NVO.

Dodaje da nesavjesni vozači, nažalost, koriste ovu stazu za parkiranje ili preticanje vozila.

Bonus video: