Kusovac: Oko 60 djece i zaposlenih iz tivatskog vrtića testirano na koronavirus

Kusovac apeluje da se po dobijenim rezulatima testa, ukoliko ima zaražene djece, jednom od roditelja omogući da ostanu kući sa djetetom, sve do onog trenutka dok se ne završi proces samoizolacije

17458 pregleda 68 reakcija 3 komentar(a)
Kusovac, Foto: Opština Tivat
Kusovac, Foto: Opština Tivat

Oko 60 djece i zaposlenih iz Javne predškolske ustanove „Bambi“ u Tivtu testirano je na virus korona. Rezultati se očekuju danas, a testiranja se nastavljaju, rekao je u „Bojama jutra“ dr Siniša Kusovac, predsjednik Opštine Tivat.

Kusovac apeluje da se po dobijenim rezulatima testa, ukoliko ima zaražene djece, jednom od roditelja omogući da ostanu kući sa djetetom, sve do onog trenutka dok se ne završi proces samoizolacije.

„Situacija je pod kontrolom. Nije bilo panike i nervoze kod roditelja. Nadam se da će brzo doći do ponovnog otvaranja vrtića“, rekao je Kusovac.

Predsjednik opštine rekao je da je Služba zaštita i spašavanja izvršila dezinfikovala ustanove, a u narednim danima nastaviće se dezinfekcijom javnih površina.

Trenutno je 90 građana Tivta u samoizolaciji, ali taj broj se mijenja.

Zbog pristustva virusa Kovid-19 koje je juče potvrđeno jedne vasptačice iz vaspitne jedinice Tivat, JPU "Bambi", obustavljen je prijem djece u centralnoj i područnoj vaspitnoj jedinici u Donjoj Lastvi.

Bonus video: