Ajkunićima najpotrebniji krov nad glavom, nemaju ni struju ni vodu

Sa bebom od svega 3 mjeseca i dvogodišnjim dječakom, bez stalnog posla teško je zaraditi za osnovne životne potrepštine, kazali su Ajkunići

3462 pregleda 3 komentar(a)
Baraka porodice Ajkunić, Foto: Printscreen YouTube
Baraka porodice Ajkunić, Foto: Printscreen YouTube

Porodica Ajkunić, Ismajil i Sanja, godinama žive u neuslovnoj baraci. Napravljen od starog kartona, lima, dotrajalih dasaka, njihov dom nije sigurno mjesto za bezbrižan život i djetinjstvo.

Sa bebom od svega 3 mjeseca i dvogodišnjim dječakom, bez stalnog posla teško je zaraditi za osnovne životne potrepštine, kazali su Ajkunići za "Boje jutra".

"Veoma teško živimo, Nemamo nikakve uslove za život, bez struje vode, sa malo dvoje djece. Nekad imamo, nekad nemamo. Skupljam staro željezo i od toga preživljavamo", priča Sanja.

Bez socijalne pomoći i svega 5 ili 10 eura koliko zaradi, kaže, porodica se snalazi kako umije. Često doručak bude jedini obrok, dok se trude da za djecu uvijek bude hrane.

"Zaradim za tu hranu, za mlijeko, za vareniku, za čokolino. Neko ima platu od 600, 700 pa nekako prođe", priča Ismajil.

Zaboravljena od strane sistema, ova skromna familija zahvalna je svima koji su im do sada pomagali. No, priželjkuju novi krov nad glavom, a onda će ostalo ići lakše.

"Treba nam najosnovnije hrana, da bi nam se nešto sagradilo i pomoglo. Najpotrebniji su struja i voda i smještaj da imamo za ovu djecu", kazala je Sanja.

I dok čekaju da ih se neko sjeti, Ismajil i Sanja, obećavaju da će se i dalje grčevito boriti.

Uslove u kojima živi porodica Ajkunić možete vidjeti u prilogu.

Pomoć možete uplatiti na žiro račun:

Ismajil Ajkunić

540-32126208-42

Erste banka

Bonus video: