Opšta bolnica u Novom Pazaru pretvorena u Covid bolnicu

„Ni u jednom trenutku nisu izrali saučešće porodicama preminulih od Covida 19, zatim su izjavili da je bolnica najopremljenija, a zna se da to nije tako, jer svakodnevno stižu donacije i kiseonik“, rekla je Radović

4084 pregleda 1 komentar(a)
Novi Pazar, Foto: Fejsbuk
Novi Pazar, Foto: Fejsbuk

Situacija u Novom Pazaru nije više tako dramatična, čini se kao da se stanje popravlja.

Od juče popodne hospitalizovano je 107 pacijenata sa težom kliničkom slikom, a troje je umrlo. Opšta bolnica pretvorena je u Covid bolnicu, rekla je u „Bojama jutra“ novinarka Radio televizije Novi Pazar Katarina Radović.

„Trećeg juna u Covid bolnici u Novom Pazaru bilo je svega 2 pacijenta i nekoliko na infektivnom odjeljenju. Nakon samo tri dana, taj broj je skočio na 30. Tada je trebalo da odmah pozovu u pomoć. Oboljelo je preko 70 medicinskih radnika i to je bio najveći problem“, rekla je Radović.

Komentarišući zviždanje građana Novog Pazara prilikom posjete premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Zlatibora Lončara Radović je rekla da su građani bili isprovocirani iz nekoliko razloga.

„Ni u jednom trenutku nisu izrali saučešće porodicama preminulih od Covida 19, zatim su izjavili da je bolnica najopremljenija, a zna se da to nije tako, jer svakodnevno stižu donacije i kiseonik“, rekla je Radović.

Bonus video: