Šarcu će ponovo suditi

Brat pokojne Valentine je na sudu, kada se razmatrao sklopljeni sporazum, kazao da je ovako dogovorena kazna uvreda za sjeni njegove sestre i cijelu njegovu porodicu. Šarcu će se nakon ovakve odluke ponovo suditi

7344 pregleda 4 komentar(a)
Šarcu će se suditi za ubistvo Valentine Gazdić, Foto: Shutterstock.com
Šarcu će se suditi za ubistvo Valentine Gazdić, Foto: Shutterstock.com

Vijeće podgoričkog Višeg suda uvažilo je žalbu porodice pokojne Valentine Gazdić i preinačilo rješenje sudije tog suda Vladimira Novovića koji je prihvatio sporazum o priznanju krivice sklopljen između dvadesetpetogodišnjeg Dejana Šarca i Višeg tužilaštva.

Njemu će se ponovo suditi.

Sporazumom koji je sudija Novović prihvatio 15. maja bilo je predviđeno da Šarac za saobraćajnu nesreću u kojoj je Gazdić poginula u zatvoru provede godinu i četiri mjeseca zatvora, iako je zakonom predviđena kazna od dvije do 12 godina zatvora.

Šarac je ranije osuđivan za nasilje u porodici, a kritične noći je vozio brzinom od najmanje 109 kilometara na sat pod dejstvom kokaina.

Brat pokojne Valentine je na sudu, kada se razmatrao sklopljeni sporazum, kazao da je ovako dogovorena kazna uvreda za sjeni njegove sestre i cijelu njegovu porodicu. Šarcu će se nakon ovakve odluke ponovo suditi.

Bonus video: