Popović Samardžić: Situacija u cetinjskoj bolnici stabilna, u ovom trenutku nam je potrebno jedinstvo struke

Ona ukazuje na nelogičnosti NKT mjera koje i građani primjećuju, i to nije dobro

14986 pregleda 87 reakcija 8 komentar(a)
Popović Samardžić, Foto: Printscreen YouTube
Popović Samardžić, Foto: Printscreen YouTube

Za sada sve zdravstvene ustanove imaju zaštitnu opremu. Radi se racionaliziacija opreme, rekla je gostujući u „Bojama jutra“ predsjednica Sindikata doktora medicine epidemiolog dr Milena Popović Samardžić.

Epidemiološkinja Popović Samrdžić je rekla da je 18. juna situacija u prijestonici Cetinje bila potpuno mirna, sada se stvari komplikuju, a situacija u cetinjskoj bolnici je trenutno stabilna.

Ona ukazuje na nelogičnosti NKT mjera koje i građani primjećuju, i to nije dobro.

„Na primjer u fitnes centrima samo zapolseno osoblje nosi maske, dok korisnici ne. Trebalo bi da se više preporučuje boravak vani. Rizik je dug boravak u zatvorenom prostoru“, rekla je dr Popović Samardžić.

Komenatrišući kolege koje su u prethodnom periodu podržavali litije, Samrdžić je rekla da apeluje na sve subjekte koji podstiču ili podržavaju bilo kakava okupljanja da se toga uzdrže.

„U ovom trenutku nam je potrebno jedinstvo struke. Treba da se bavimo prvo sa virusom, pa ostalim temama. Svi subjekti treba da pokažu svoj nivo odgovornosti“, rekla je dr Popović Samardžić.

Ona je rekla da je državi je potrebno prijeko povjerenje u institucije.

„Da se prestane sa podjelama, spiskovima, to nam nikad nije ništa dobro donijelo. Moramo da jačamo povjerenje, da vježbamo dijalog, koja nam nije jača strana, a prijeko nam je potreban“, istakla je dr Popović Samardžić.

Doktorka je imala i savjet za medije da bi bilo dobro da se što više emituju priče osoba koje su boravile u bolnicima boreći se sa Covidom-19.

„Da se vidi koliko mladih ljudi obolijeva, da kažu kako su proveli noći boreći se za vazduh, a manje kalkulisati sa emocijama i ličnih ubjeđenja ljudi“, dodala je epidemiloškinja Popović Samardžić.

Opširnije u gostovanju.

Bonus video: