sadikovićev osvrt povodom predstojećih izbora

"Glasajte ih, još ovaj put. Crkve vam i džamije, pravosuđa i suzavca..."

"Pa, kako bismo mi priče pravili da nije njih ovakvih? Magazina vam Bez granica, glasajte ih"

71761 pregleda 5636 reakcija 125 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Urednik i voditelj magazina "Bez granica" na Televiziji Vijesti, Sead Sadiković, u uvodnom dijelu večerašnje epizode osvrnuo se na predstojeće parlamentarne i lokalne izbore, koje je predsjednik države Milo Đukanović raspisao za 30. avgust.

"Glasajte ih. Još ovaj put. Crkve vam vaše pravoslavne i Zakona vam o slobodi vjeroispovijesti. Pa, kome ćete vjerovati više nego njemu, prvom Srbinu među našim Srbima prije četvrt vijeka. Hajd', džamije vam i vjere muslimanske, još ovaj put. Pa, nećete valjda one što bi da otkopaju oružje koje im je, istina, on podijelio, ali ili je pokazao da ga zakopaju. Ukopali oružje, glasajte ih. Samo još ovaj put. Da vas ne kunemo Štrpcima i Bukovicom, deportacijama i Kaluđerskim lazom. Kao što, vjerujemo, ni Hrvate ne moramo zaklinjati Morinjem, Konavlima, Dubrovnikom... Pa, nije valjda razlog da ga ne glasate što je čovjek zamrzio šah. Mata vam, glasajte ga. I glasajte ih, još ovaj put, Skajpa vam, preko koga najbliže gledate", kazao je Sadiković.

"Pa zbog nas ih glasajte, molimo vas. Još ovaj put. Pa, kako bismo mi priče pravili da nije njih ovakvih? Magazina vam Bez granica, glasajte ih. Pa, je li bolje da ih glasajte nego državni udar na dan izbora da vas zadesi? Glasajte ih, da vas ne kunemo u Deripasku, obnovljive izvore energije i aferu Možura. Duše vam ubijene novinarke sa Malte, Dafne Karuane Galicije, glasajte ih. Pa, evo, jesu htjeli da prisvoje našu Solanu, ali nisu. Vaših vam stotina miliona eura iz te solane, još ovaj put. Vaših vam milijardi duga kojima su vas zadužili... Glasajte ih, Limenke vam i misteriozne vile na Gorici. Pa, koga ako ne njih? Da vas ne kunemo u Vesnin treći mandat, pravosuđa vam i policijskih intervencija. Suzavca vam, onog prije četiri - pet godina i ovoga budvanskoga, glasajte ih. Rana vam iz rata u koji su vas poveli... Bez demokratije ostali ako ih ne glasate. Šta, već ste ostali? Pa onda ih glasajte, svejedno vam je", dodao je on.

Preporučujemo za Vas