Delić: Kolege iz Podgorice rade odgovoran posao, ne moramo se dijeliti u ovoj situaciji

Ono što doktora u ovoj situaciji brine jeste „preko noći“ ukidanje mjera

12724 pregleda 15 komentar(a)
Delić, Foto: Twitter
Delić, Foto: Twitter

Ne pripadam nijednoj političkoj konotaciji. Htio sam da odbranim kolege, njihov integritet, stručnost. To su naši đaci i djeca. Vođen Hipokratovom zakletvom rekao sam istinu. Kolege iz Podgorice rade odgovoran posao, rekao je u „Bojama jutra“ profesor Medicinskog fakulteta u Beogradu, infektolog i bivši direktor Klinike za zarazne i tropske bolesti KCS dr Dragan Delić komentarišući demant srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da Crna Gora nema laboratoriju, pa tako ni ne može da radi PCR testove.

Doktor Delić kaže da se ne moramo dijeliti u ovoj situaciji i da je potrebno harmonizovati odnose, da je važna svakodnevna komunikacija, usaglašavanje mjera i zajednička borba koja će biti teška.

Ono što doktora u ovoj situaciji brine jeste „preko noći“ ukidanje mjera.

„Svedeno je sve na ličnu odgovornost. Ostavljeno je sve na pojedincu. Virus se mijenja i jedini ciilj virusa je razmnožavanje i razmnožavanje. Vjerujem da će se neka ravnoteža uspostaviti“, rekao je dr Delić.

Infektolog Delić je rekao da je Svjetska zdravstvena organizacija najavila deset problema sa kojima će se populacija u budućnosti suočavati, od čega je 6 infektivnih.

„Ne shvata se značaj infektivne patalogije. Zdravstveni sistem jakih zemalja očigledno nijesu prepoznali ove probleme. Trebalo je blagovremeno da se reaguje“, rekao je dr Delić.

Doktor kaže da svako od nas mora da snosi ličnu odgovornost i d ase mora raditi na edukaciji stanovništva.

Doktor Delić je skrenuo pažnju javnosti dematovanjem izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da Crna Gora nema laboratoriju, pa tako ni ne može da radi PCR testove. Doktor je izjavio u emsiji “Utisak nedelje” kod Olje Bećković na Novas.tv, da se PCR dijagnostika koja se radi u Srbiji, u Crnoj Gori radi od 2007. godine.

Opširnije u gostovanju.

Bonus video: