Marko jedini učenik u Ponarima

"Veoma sam srećan što ću ići u školu, što ću naučiti nove stvari. U školi može mnogo toga da se nauči, kao što su pjesme, slova, brojevi, mnoge razne zemlje", kazao je on

5300 pregleda 37 reakcija 3 komentar(a)
Marko Đurović, Foto: Printscreen YouTube
Marko Đurović, Foto: Printscreen YouTube

Šestogodisnji Marko Đurović, jedini je đak prvak u OŠ Niko Maraš u Ponarima.

S nestrpljenjem očekuje septembar i prvi školski čas, kaže, polako se priprema za nove radne obaveze.

"Veoma sam srećan što ću ići u školu, što ću naučiti nove stvari. U školi može mnogo toga da se nauči, kao što su pjesme, slova, brojevi, mnoge razne zemlje", kazao je on.

Marko priznaje da će mu biti neobično bez vršnjaka.

"Pa volio bih da ima više đaka, ali nema veze, snaći ću se ja sam, imam najbolju učiteljicu", kazao je on.

Osim vršnjaka, Marku će faliti i elementarni uslovi za boravak u školi. Srećni što nakon četiri godine imaju đaka prvaka, uprava je zabrinuta jer se seoske škole zatvaraju, a sela napuštaju.

"Osjećanja su pomiješana, zadovljan sigurno, ali i pomalo osjećam brigu u kakvkim uslovima će taj dječak i dijete koje je trenutno u 5. razredu, u kakvim uslovima će učiti i raditi. Uslovi nijesu baš idealni, a osjećam pomalo i žal što znam da je iz ove škole u matičnu išao veliki broj đaka, bili su dobri đaci, završavali srednje škole i fakultete, a danas je jako mali broj i učenici iz ove škole odlaze nakon završenih 5 razreda u Golubovce", kazao je direktor OŠ "Niko Maraš", Dragoljub Maraš.

Vlaga u učionici i škola bez vode, nada se Maraš, ubrzo će biti prošlost.

Bonus video: