Abramović: Specijalna bolnica za psihijatriju godinama nema dovoljno prostora da primi sve pacijente

"Da li su kapaciteti popunjeni ili ne, ako nama neko uputi pacijenta sa sudskom mjerom, mi moramo da ga primimo"

7714 pregleda 6 komentar(a)
Abramović, Foto: Printscreen YouTube
Abramović, Foto: Printscreen YouTube

Direktor Specijalne bolnice za psihijatriju u Kotoru, Petar Abramović, priznaje da ta ustanova već godinama nema dovoljno prostora da primi sve pacijente kojima je neophodna njihova pomoć.

Abramović je gostujuci u Bojama jutra na TV Vijesti kazao da zbog toga i dalje ima pacijenata koji spavaju na dušecima na podu, te da bi izgradnjom zatvorske bolnice problem bio riješen.

“Radi se o dva ili tri dušeka najviše i treba reći i naglasiti posebno i postoje pacijenti koje mi kao ustanova moramo da primimo. Dakle u obavezi smo zakonskoj. Da li su kapaciteti popunjeni ili ne, ako nama neko uputi pacijenta sa sudskom mjerom, mi moramo da ga primimo. Mi u našoj ustanovi, bolnici u posljednjih osam godina, što nije karakteristično za psihijatrijske bolnice, nemamo nijedan suicid, dakle ja mislim da su tih par dušeka spasili nekoliko život. Izgradnjom zatvorske bolnice u okviru ZIKS-a i zbrinjavanjem velikog broja takozvanih socijalnih pacijenata koji su u našoj bolnici samo zato što nemaju gdje da odu, mi bi rasteretili više od polovine kapaciteta bolnice", rekao je Abramović.

Bonus video: