Maloljetnik koji je upravljao jahtom zvanje skipera mogao steći najranije za dvije godine

Prema pravilniku o vrstama zvanja i ovlašćenja , maloljetnik je medjutim zvanje skipera mogao steći najranije za dvije godine.

27538 pregleda 19 komentar(a)
Jahta, Foto: Vuk Lajović
Jahta, Foto: Vuk Lajović

Jahta koja je prekjuce u blizini budvanske obale naletjela na barku , usmrtivsi djevojku i povrijedivsi mladica, plovila je pod zastavom americke drzave Delaver .

Naša novinarka saznaje i da prvi rezultati istrage ukazuju da bi jedan od uzroka tragedije na moru mogla biti neprilagođena brzina, te da je maloljetnik koji je upravljao jahtom zvanje skipera mogao steći najranije za dvije godine.

Od kada su u javnost dospjele prve informacije o prekjucerasnjoj nesreci na moru između Školjića i Mogren plaže ,prisutna je i nedoumica da li je sedamnaestogodišnji M.S. iz Beograda, samo na osnovu proslogodisnje dozvole za čamce , Lučke kapetanije u Kotoru , mogao da upravlja plovilom kojim je, kako se sumnja, izazvao pomorsku nesreću .

Žrtva te nesrece je 31. godišnja Maja Šljivančanin,službenica policije.Ona se nalazila na barci u koju je udarila jahta. Na barci je povrijedjen i Vladan Stanišić .

Kako saznaje Televizija Vijesti maloljetnik iz Beograda upravljao je plovilom pod zastavom američke države Delaver .

Dobro upućeni sagovornici bliski istrazi ,objasnili su nam da je plovilo, koje se po nasim propisima tretira kao jahta, moralo imati listu posade u kojoj je označen i skiper odnosno osoba koja jedino može upravljati plovilom.

Prema pravilniku o vrstama zvanja i ovlašćenja , maloljetnik je medjutim zvanje skipera mogao steći najranije za dvije godine.

Bonus video: