Ako stanari ne mogu, državni organi da riješe probleme u zgradama

„Bez obzira koliko vrata ima u hodniku, svako od stanara treba da ima ključ“, rekao je Samardžić

10068 pregleda 3 komentar(a)
Problemi stanara, Foto: Printscreen YouTube
Problemi stanara, Foto: Printscreen YouTube

Ukoliko stanari zgrade nisu zadovoljni radom upravnika, a ne mogu da sazovu skupštinu etažnih vlasnika direktno treba da se obrate Inspekciji za stanovanje pri Ministarstvu ekonomije, rekao je gostujući u „Bojama jutra“ advokat Nikola Samardžić.

U okviru rubrike „Savjeti advokata“, našoj redakciji obratio se stanar Perica Janković iz Podgorice koji kaže da već godinu dana ne može da izađe u dvorište zgrade nakon što su postavleni katanci na izlaznim vratima. Smatra da je njegova bezbjednost ugrožena kao i pravo na slobodno kretanje.

Komenatrišući ovaj slučaj, advokat Samrdžić kaže da svako od stanara treba da ima pristup do svog stana. „Bez obzira koliko vrata ima u hodniku, svako od stanara treba da ima ključ“, rekao je Samardžić.

Da bi se postavile kamere u zgradi, mora da postoji saglasnost 70 odsto stanara. Ta saglasnost se može povući u bilo kom trenutku, i tada se uklanjaju kamere, rekao je Samardžić.

Advokat napominje da bi stanari trebali da razgovaraju, da zajedno donose odluke, ali ako je to nemoguće , onda državni organi rješavaju probleme koji stanari ne mogu da rješe.

Opširnije u gostovanju:

Bonus video: