Vukićević: Na Žabljaku 11 osoba u samoizolaciji, mjere se poštuju

Komentarišući broj posjetilaca na Žabljaku, Vukićević kaže da se ne mogu pohvaliti gostima, ali da je za vrijeme praznika zabilježen veći broj turista

4843 pregleda 1 komentar(a)
Vukićević, Foto: Boris Pejović
Vukićević, Foto: Boris Pejović

Komentarišući situaciju sa virusom korona na Žabljaku, predsjednik opštine Veselin Vukićević u „Bojama jutra“ rekao je da je Žabljak odolijevao virusu.

„Ovih dana imamo podatak da je jedna osoba oboljela od virusa, ali je riječ o čovjeku koji ima samo prebivalište na Žabljaku, a živi i radi u Pljevljima“, rekao je Vukićević.

Predsjednik opštine rekao je da je u ovom trenutku na Žabljaku 11 osoba u samoizolaciji, i da se te mjere poštuju.

Komentarišući broj posjetilaca na Žabljaku, Vukićević kaže da se ne mogu pohvaliti gostima, ali da je za vrijeme praznika zabilježen veći broj turista.

„Za sada ne rade dva hotela, za vrijeme praznika bila je popopunjenost od 30-40 odsto, a bez praznika popunjenost u hotelima je do 10 odsto. Prema mojim saznanjima nije bilo značajnog otpuštanja radnika“, rekao je Vukićević.

On je rekao da su svakako imali lošu zimsku sezonu, poslije je uslijedio virus, tako da će na kraju godine napraviti bilanse, za koje se i sada vidi da će biti negativni.

„U martu prošle godine imali smo 990 gostiju, ove godine 20. U aprilu prošle godine imali smo 1900 gostiju, ovog aprila tri. U maju prošle godine imali smo 3600, ove godine 23“, rekao je Vukićević i dodao da očekuju novi set mjera Vlade Crne Gore.

Bonus video: