Žabljak: Dvije loše sezone zaredom ostaviće ozbiljne posledice

„Stretegija je da se fokusiramo na domaćem gostu. U velikoj smo prednosti zato što imamo zdravu očuvanu životnu sredinu. Poslije svih dešavanja i velike izolovansti gosti traže destinaciju poput ove, druženje sa prirodom“, rekla je Krgović Šarović

6468 pregleda 13 komentar(a)
Vanja Krgović Šarović, Foto: Printscreen YouTube
Vanja Krgović Šarović, Foto: Printscreen YouTube

Vanja Krgović Šarović gostujući u „Bojama jutra“ rekla je da je na Žabljaku za vrijeme praznika zabilježena veća posjećenost. „Imali smo 150 turista u hotelskom smještaju, a 300 u privatnom, uglavnom su to domaći turisti“, rekla je Krgović Šarović.

Krgović Šrović kaže da su izgubili mnogo, jer imaju dvije zaredom loše turističke sezone, koje će ostaviti ozbiljne posljedice.

„Zimska sezona je bila jako loša, onda smo ušli u novi period, gdje nas je zadesio problem na globalnom nivou. Ono što je loše je što imamo loše sezone u kontinutetu što će ostaviti ozbiljne polsjedice“, rekla je Krgović Šarović.

Kaže da ne mogu da očekuju sezonu kao što su navikli, i da se sada fokusiraju na domaće goste.

„Stretegija je da se fokusiramo na domaćem gostu. U velikoj smo prednosti zato što imamo zdravu očuvanu životnu sredinu. Poslije svih dešavanja i velike izolovansti gosti traže destinaciju poput ove, druženje sa prirodom“, rekla je Krgović Šarović.

Ona je najavila da će početkom avgusta organizovati planinarsku trku, koje međunarodno priznato takmičenje i da u ovom trenutku imaju 200 prijavljenih.

„Bavili smo se online kampanjom kao jedinoim rješenjem da isporomovišemo ono što imamo“, rekla je Krgović-Šarović.

Opširnije u gostovanju.

Bonus video: