Budimir Grujičić se prijavio da je nalogodavac i počinilac bombaških napada na "Grand" i kuću Golubovića

Da se prijavi, stariji Grujičić se odlučio, kako kaže, ne sa ciljem da opstruira istragu već da bi se utvrdila istina, a to je da njegov sin nije kriv

71419 pregleda 79 reakcija 43 komentar(a)
Budimir Grujičić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Budimir Grujičić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Podgoričanin Budimir Grujičić prijavio se nadležnim organima da je on nalogodavac i počinilac bombaških napada na kafe bar "Grand" i kuću policijskog službenika Duška Golubovića.

On je, inače, otac prvoosumnjičenog za ova djela Jovana Grujičića, koji je sa još dvojicom Podgoričana optužio policiju da je zvjerskim mučenjem od njih iznudila priznanja, što u policiji demantuju.

Da se prijavi, stariji Grujičić se odlučio, kako kaže, ne sa ciljem da opstruira istragu već da bi se utvrdila istina, a to je da njegov sin nije kriv.

Zbog bombaškog napada na kafić “Grand" i kuću policijskog službenika Duška Golubovića, Osnovnom državnom tužilaštvu dostavljena je još jedna prijava.

Kao nalogodavac i počinilac ovih djela samoprijavio se Podgoričanin Budimir Grujičić, otac prvoosumnjičenog Jovana Grujičića.

"Prijavio sam se da sam osmislio napad na kafe "Grand" i nakon nekoliko mjeseci i na kuću policijskog službenika Golubovića. Došao sam spreman, naoružan istinom i saznanjem, svjestan svoje krivične odgovornosti, da ću da odgovaram krivično, ali nikako da bih opstruirao istragu i želja čitave porodice je da istraga ide u pravom pravcu, da se nađu pravi nalogodavci", istakao je Budimir Grujičić.

Grujičić se na nesvakidašnji potez, kako tvrdi, odlučio da bi dokazao da su i njegove tvrdnje istinitije od dokaza koje istražitelji imaju protiv njegovog sina.

Istina je jedna. Jovan nije mogao i nije uradio dvije pripisane mu gnusotine", kazao je Budimir Grujičić.

Sin Budimira Grujičića, Jovan Grujičić, je sa Podgoričanima Benjaminom Mugošom i M.B. teško optužio podgoričke policajce da su ih zvjerski mučili i batinama i elektrošokerima prinudili da priznaju djelo koje nisu počinili.

Policija je sve oštro demantovala.

Budimir Grujičić kaže da zna imena svih policajaca koji su njegovog sina, kako tvrdi, zvjerski pretukli u prostorijama podgoričke policije.

Imena je saopštio i tužilaštvu ali ih neće javno iznositi već poziva te policajce da javno priznaju da su pogriješili.

"Poznata su mi imena svih šest pripadajućih službenika kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica, ujedno nivo zvjerstava mi je poznat, potpuno sam s vama dok razgovaram, u nevjerici samo metode koje određene službe primjenjuju u procesu dokazivanja nekih terorističkih akcija se koriste, su primijenjene nad mojim sinom. Čak i gore od toga neljudski i kažem im i poručujem kažite istinu, istina je jedna, ljudi griješe", rekao je Budimir Grujičić.

Jovan Grujičić se trenutno nalazi u istražnom zatvoru i za sada je jedino protiv njega podignuta optužnica.

Njegov otac dodaje da ne strahuje za bezbjednost svog sina.

"Jovanu je jedino neophodno, na čemu smo insistirali ovih mjesec i po dana, da se njegovo neprofesionalno i neljudski prekinuto liječenje, koje je neophodno, nastavi", kazao je Budimir Grujičić.

Nevladina organizacija Akcija za ljudska prava apelovala je juče na vršioca dužnosti Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da hitno istraži prijave o svirepom mučenju a Tužilaštvo je ranije već obaviješteno o tim navodima.

Bonus video: