Vuletić izručen Crnoj Gori: Tereti se za razbojništvo tokom kojeg je ubijen Jovanović

Za ubistvo košarkaša Jovanovića, optužnicom se tereti Cetinjanin Aleksandar Konatar, koji je tokom suđenja, koje i dalje traje, negirao krivicu

25464 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.07.2020. 14:59h

Cetinjanin Nikola Vuletić (31), kako saznaje Televizija Vijesti, danas je iz Španije izručen crnogorskim nadležnim organima.

Vuletić se tereti za razbojništvo tokom kojeg je kako se sumnja Aleksandar Konatar ubio košarkaša Ljuba Jovanovića u Cetinju prije više od devet godina.

On je već odmah sproveden do podgoričkog Višeg suda gdje mu je uručeno rješenje o određivanju pritvora, budući da je protiv njega već podignuta optužnica i da mu se do sada sudilo u odsustvu.

Za ubistvo košarkaša Jovanovića, optužnicom se tereti Cetinjanin Aleksandar Konatar, koji je tokom suđenja, koje i dalje traje, negirao krivicu.

Prema tužilačkom aktu Konatar i Vuletić razbojništvo prilikom kojeg je ubijen Jovanović desilo se 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju.

Iz Uprave policije je zvanično saopšteno da je danas realizovana ekstradicija N.V. (36) državljanina Crne Gore iz Španije u Crnu Goru.

"On se potražuje po međunardonoj potjernici NCB Interpol Podgorica radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u našoj zemlji za krivično djelo razbojništvo", ističe se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je on po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica uhapšen u Španiji 3. decembra 2018. godine.

Bonus video: