Uprava za saobraćaj: Bulevari od Podgorice do Danilovgrada i Spuža gotovi za dvije godine

Iz Uprave za saobraćaj navode da nije problematično to što se rade dva puta u isto vrijeme, jer se rokovi moraju ispoštovati

11194 pregleda 11 komentar(a)
U toku izgradnja bulevara prema Danilovgradu, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
U toku izgradnja bulevara prema Danilovgradu, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti

Već jedanaest dana u izgradnji je bulevar koji će povezati Podgoricu i Danilovgrad od Komanskog mosta do te opštine. Istovremeno gradi se bulevar od Rogama ka Spužu na starom putu prema Danilovgradu, što usporava normalno funkcionisanje saobraćaja.

Iz Uprave za saobraćaj navode da nije problematično to što se rade dva puta u isto vrijeme, jer se rokovi moraju ispoštovati.

„Postoje procedure i obaveze na osnovu kojih se mora početi u jednom trenutku sa izvođenjem radova. U vrijeme korone granice su bile zatvorene, najpre je bilo planirano da radovi počnu u aprilu, prolongiralo se sa rokom. Krajnji rok je bio početak jula i iz tog razloga je počelo izvođenje 6. jula“, rekla je gostujući u „Bojama jutra“ Svetlana Janjević iz Uprave za saobraćaj.

Rok za izgradnju bulevara planiran je za dvije godine, vrijednost izgradnje je 24 miliona eura bez obračuna PDV, kaže Janjević.

Za sada se saobraćaj odvija naizmjenično, a ne zna se hoće li biti potpune obustave saobraćaja.

„Bulevar će biti ukupne dužine 15 kilometara, a širina 25 metara. Biće dvije kolovozne trake sa po dvije saobraćajne trake, razdjelno ostrvo, široke bankine, zeleno ostrvo, trotoari. Na bulevaru je planirano izgradnja 4 nova mosta i biće rekonstrukcija postojećih mostova. Bulevar će biti kompletnom dužinom osvijetljen“, dodala je Janjević.

Opširnije u gostovanju.

Bonus video: