VIDEO Upoznajte planinu Studeno kod Danilovgrada

Iz Turističke organizacije (TO) Danilovgrad ističu, da na ovom prostoru ima oko 350 vikendica, te da je planina Studeno popularna godinama, naročito za Danilovgrađane, Nikšićane i Podgoričane

7601 pregleda 309 reakcija 3 komentar(a)
Studeno, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Studeno, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Iako su Tunjevo, Slap i brojna druga mjesta uz rijeku Zetu popularna ako istražujemo okolinu Danilovgrada, mi vas ovog puta vodimo vas na planinu Studeno, koja se nalazi na 1.200 m nadmorske visine, a oko 40 minuta je udaljena od centra ove opštine.

Već 32 godine, Danilovgrađanka Vera Šofranac uživa u prirodi planine Studeno.

U porodičnoj vikendici ranije je dolazila sa svojom djecom – a sada, tradiciju nastavlja sa unucima.

Tako njen devetogodišnji unuk Strahinja ne propušta priliku da svoj ljetnji rasput provede upravo ovdje sa bakom, sestrom i bratom.

Verin najbliži komšija, Zoran Kovačević, skoro tokom čitave godine, grad zamijeni planinom.

Kada je prije deceniju počeo da gradi kuću, nije ni slutio da će ova planina postati njegov dom.

Iz Turističke organizacije (TO) Danilovgrad ističu, da na ovom prostoru ima oko 350 vikendica, te da je planina Studeno popularna godinama, naročito za Danilovgrađane, Nikšićane i Podgoričane.

Iako okruženi netaknutom prirodom, mještani ipak smatraju da su potrebne i promjene kako bi im život, pa makar i na 10 dana bio lakši i ugodniji.

No, zbog trenutne situacije sa koronavirusom, sve su prilike da će prepravke pričekati, a direktor TO Danilovgrad Ivan Dragojević se nada da će u saradnji sa Opštinom u skorije vrijeme rekonstruisati dotrajali planinarski dom.

Bonus video: