OD 3. JULA OBAVLJENO 5.700 NADZORA

Građani Crne Gore uglavnom nose maske i drže fizičku distancu u zatvorenom javnom prostoru

"Inspektori na lice mjesta mogu kazniti fizičko lice minimalnom kaznom od 100 eura", rekla je gostujući u "Bojama jutra" PR Uprave za inspekcijeske poslove Iva Čukić Šoškić.

7951 pregleda 19 komentar(a)
Čukić Šoškić u "Bojama jutra", Foto: Screenshot/TV Vijesti
Čukić Šoškić u "Bojama jutra", Foto: Screenshot/TV Vijesti
Ažurirano: 22.07.2020. 10:28h

Građani Crne Gore u većoj mjeri poštuju nošenje maski i fizičku distancu u zatvorenom javnom prostoru. 

Od 3. jula do sada, obavljeno je 5.700 nadzora, zabilježeno je 60 nepravilnosti, a propisano 40 novčanih kazni, rekla je gostujući u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti, pr Uprave za inspekcijeske poslove Iva Čukić Šoškić.

Kazne za kršenje nepravilnosti mjera Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) za fizička lica su od 100-2.000 eura, a za pravna od 2.000-20.000 eura.

"Inspektori na lice mjesta mogu kazniti fizičko lice minimalnom kaznom od 100 eura", rekla je Čukić Šoškić.

Kako kaže osim Podgorice, najviše posla ima na primorju, ali da svakako veći broj građama poštuju mjere NKT.

Što se tiče kontrole cijena osnovnih životnih namjernica, u marketima je bio pojačani nadzor od sredine marta do sredina maja, gdje je obavljeno 2.000 kontrola.

"Vršio se monitoring. Tada je zabilježen rast cijena voća, povrća i dezinfekcionih sredstava", rekla je Čukić Šoškić i dodala da od juna nije zabilježeno veće povećane cijena.

Od početka juna podnijeto je 150 inicijativa za zaštitu potrošačkih prava, a Čukić Šoškić poziva građane da koriste platformu "Budi odgovoran" kako bi prijavili povrede prava potrošača.