Festival Grad teatar Budva će se simbolično otvoriti: Programi se otkazuju

Borili smo se da se festival održi, ali ne po cijenu zdravlja I života ljudi”, rekla je direktorica festivala Milena Lubarda Marojević

2824 pregleda 0 komentar(a)
Grad Teatar, Foto: Grad teatar
Grad Teatar, Foto: Grad teatar

Direktorica festivala "Grad teatar Budva" Milena Lubarda Marojević je gostujući u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti rekla je da će se festival simbolično otvoriti sjutra, ali da se programi otkazuju.

"Programe stavljamo na čekanje. Nadamo se boljoj epidemiološkoj situaciji. Borili smo se da se festival održi, ali ne po cijenu zdravlja I života ljudi”, rekla je Lubarda Marojević.

Ovogodišnji festivalski program će započeti 24. jula u 21 čas, otvaranjem izložbe "Savremena crnogorska skulptura" koja je dio fonda Centra savremene umjetnosti.

Ceremonijalnog otvaranja ove godine neće biti, što je opet uslovljeno situacijom oko koronavirusa, ali će publika biti u mogućnosti da uživa u izložbi, naravno uz svo poštovanje propisanih mjera.

Trajanje, kao i odabir programa festivala, biće uslovljenii prilagođeni ovogodišnjim okolnostima, da bi se omogućilo ne samo izvođenje uz prisustvo publike, već i bezbjednost svih učesnika u programu.

Bonus video: