Keković i pored preporuke ljekara da prekine trudnoću, odlučila da ne odustane: Moja priča može mnogima da pomogne

Keković naglašava da djeca ometena u razvoju imaju potrebe kao sva druga djeca, jer svako dijete ima pravo na život

15911 pregleda 39 reakcija 21 komentar(a)
Keković, Foto: Printscreen YouTube
Keković, Foto: Printscreen YouTube

Iskušenja i teške odluke obično mogu da prate život jednog roditelja. Sandra Keković je majka koja je i pored loših prognoza i preporuke ljekara da prekine trudnoću, ipak odlučila da ne odustane.

“Kada mi je u petom mjesecu trudnoće pukao vodenjak, sve je krenulo po zlu. Medicina je nalagala abortus, ali ja sam iz sveg srca željela da rodim živo I zdravo dijete. Dok je bila u stomaku osjećala sam da ona želi život”, rekla je Keković u Bojama jutra na TV Vijesti.

Hristina je rođena sa 1090 grama, preživjela je tri reanimacije, sepse, probleme sa plućima. Njena borba za životom trajala je šest nedelja. Rođena je bez desne potkoljenice.

“Poručila bih doktorima da savjesno rade svoj posao. Moj doktor je vidio pol djeteta, ali nije da nema dio desne potkoljenice. Podršku nisam imala od najmilijih. Imala sam od doktora Milana Kneževića koji je rekao da sam majka I da sam imala pravo da potpuno sama donesem odluku”, rekla je Keković.

Keković naglašava da djeca ometena u razvoju imaju potrebe kao sva druga djeca, jer svako dijete ima pravo na život.

Sandra se svakodnevno bori sa negativnim komentarima na račun hendikepa njenog djeteta. Zbog toga želi da snimi film koji bi predstavio njenu brorbu, za pravo male Hristine da ima život kao svi njeni vršnjaci. Nada se da bi ovaj film uticao na svijest većeg dijela društva.

“Moja priča može mnogima da pomogne. Želim da zaštitim svoje dijete, a i svu djecu svijeta od osuđivanja i komenatara. Ja kao majka ne žalim svoje diete, nema potrebe niko da je žali”.

Opširnije u gostovanju

Bonus video: