Još neizvjesno kako će početi školska godina

Mihailović je dodala da je podrška roditelja u učenju na daljinu bila značajna

6086 pregleda 8 komentar(a)
Mihailović, Foto: Printscreen YouTube
Mihailović, Foto: Printscreen YouTube

Pandemija virusa korona prvenstveno se odrazila na zatvaranje škola i prelazak na učenje na daljinu. Još je neizvjesno kako će početi nova školska godina i hoće li đaci od septembra ići u škole ili ponovo pratiti nastavu kod kuće.

Gostujući u “Bojama jutra” Kristina Mihailović iz Udrženja roditelja rekla je da se nada i da vjeruje da će djeca krenuti u škole I vrtiće.

“Sve ono što bi se moglo desiti ukoliko djeca ne krenu u škole donijeće probleme koje ne možemo ni da zamislimo. Veliki broj roditelja nas pita imamo li informacije hoće li škole raditi. Mi smo pitali Ministarstvo prosvjete. Rekli su da se pripremaju kao da će škola da počene sa radom, ali konkretnog odgovora nemaju šta ako škola ne krene”, rekla je Mihailović.

Mihailović je dodala da je podrška roditelja u učenju na daljinu bila značajna. Za stariju djecu ova obaveza je “lakše“ pala, za razliku od mlađe, a šta će biti sa njima od septembra velika je dilema. “Puno je strahova I neizvjesnosti”, dodala je Mihailović.

Psihološkinja Marija Babić rekla je da bi duži rok učenja na daljinu mogao da ima neke nedostatke. “Opasnost je kada radne navike mogu da slabe. Prvaci su posebno osjetljiva kategorija”, rekla je Babić.

Dodala je da je anksioznost bila karakteristična kod roditelja u prvom talasu epidmije.

Mihailović je rekla da minus cijele priče u nastavi na daljinu jeste što velikom broju djece internet nije dostupan.

“U septembru očekujemo brojne finansijske probleme. Pitanje je koliko će porodica moći da plaća internet uz ostale obaveze koje slijede”.

Opširnije u gostovanju:

Bonus video: