Pomak u istrazi ubistva Saše Klikovca?

Saša Klikovac je likvidiran u subotu nešto prije 10 sati ispred porodičnog restorana "Kod Crnogorca" u naselju Cijevna, nadomak Podgorice

9971 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Nekoliko dana nakon ubistva Podgoričanina Saše Klikovca (38), došlo je do prvih pomaka u istrazi koji upućuju na povezanost ovog zločina sa februarskim pokušajem ubistva Miodraga Krstovića u Zeti.

Ukoliko se ova sumnja pokaže kao osnovana to bi potvrdilo teoriju da je i Klikovac stradao kao žrtva višegodišnjeg obračuna kavačkog I škaljarskog klana.

Počinioci su prilikom izvršenja zločina korisitili crveni golf čije kretanje su snimile nadzorne kamere i nekoliko dana prije ubistva, saznaje Televizija Vijesti.

Saša Klikovac je likvidiran u subotu nešto prije 10 sati ispred porodičnog restorana "Kod Crnogorca" u naselju Cijevna, nadomak Podgorice.

Ubica je u Klikovca, u trenutku dok je ulazio u svoj automobil ispalio pet hitaca, kalibra 9 milimetara, ne ostavljajući mu šansu da preživi.

Istragom je utvrđeno i da je najmanje još jedna osoba bila na mjestu zločina i da je upravljala vozilom, kojim su uspjeli da pobjegnu nakon likvidacije Klikovca.

Prvi nalazi istrage, prema pouzdanim saznajima TV Vijesti, pokazuju da je tridesetosmogodišnjak, koji je bio pripadnik tzv. zagoričke bande i operativno je vazio za osobu blisku kavačkom klanu žrtva višegodisnjeg krvavog rata sa "škaljarcima".

Sagovornici televizije Vijesti navode da se ispituje da li je ubistvo Saše Klikovca osveta za pokušaj likvidacije 35-godišnjeg Podgoričanina Igora Krstovića 28. januara u Zeti.

Krstović, operativno važi za osobu blisku “škaljarcima” čije su vođe, Igor Dedović i Stevan Stamatović, ubijeni 19. januara u Atini.

Desetak dana kasnije napadači su sačekali Krstovića u blizini njegove kuće u mjestu Balijače i ispalili u njega više od 20 hitaca dok je bio u vozilu. Krstović je uspio da preživi kišu metaka, a istražitelji za pokušaj ubistva terete članove zagoričke grupe bliske Kavcanima.

Zbog pokušaja ubistva Krstovića SDT vodi istragu protiv braće Stanišić - Vidoja i Radoslava, te Dragiše Bulatovića sa kojima je Klikovac bio blizak.

Bonus video: