Poljoprivrednici slabo uspijevaju da prodaju proizvode: Kriva je korona, ali i država koja podstiče uvoz

Poljoprivrednici tvrde i da Vlada nije otkupila višak njihovih proizvoda, kako je najavila drugim paketom ekonomskih mjera za pomoć privredi

18551 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Domaći poljoprivredni proizvodi, Foto: TV Vijesti
Domaći poljoprivredni proizvodi, Foto: TV Vijesti

Iako su vrijedno radili, crnogorski poljoprivrednici kažu da slabo šta od svojih mnogobrojnih domaćih proizvoda uspijevaju da prodaju ovih dana.

Ne pomaže ni to što su cijene znatno spustili a zbog svega su neki od njih bili prinuđeni i da unište svoje plastenike.

Ne spore da je lošoj sezoni doprinijela cijela situacija sa koronavirusom, ali krive i državu koja, kako tvrde, i dalje podstiče uvoz, pa čak i one robe koje ima i više nego dovoljno na crnogorskom tržištu.

Domaćih proizvoda ove godine i više je nego dovoljno za malu Crnu Goru, ali bez zainteresovanih kupaca - tako neki od najvećih poljoprivrednika opisuju dosadašnju sezonu.

Poljoprivrednici tvrde i da Vlada nije otkupila višak njihovih proizvoda, kako je najavila drugim paketom ekonomskih mjera za pomoć privredi.

Iako je nesporno da je koronavirus, koji je praktično uništio ovogodišnju turističku sezonu, doprinio i lošoj prodaji ovih proizvoda, poljoprivrednici kažu da im je odnos države prema domaćoj proizvodnji posebno naškodio.

Bonus video: