Maske stvaraju poteškoće osobama sa invaliditetom

"Kada obavljam razgovore sa strankom i ukoliko su razgovori duži, bude mi teško da dišem, jer tom prilikom ne udišem kiseonik već ugljendioksid i na taj način se stvaraju određene vrste bakterija koje nam otežavaju disanje", dvadesetsedmogodišnja Anđela Miličić iz Podgorice koja boluje od cerebralne paralize opisuje svoj radni dan

4239 pregleda 88 reakcija 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva
Ilustracija, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 27.07.2020. 11:53h

Mjere Nacionalnog kordinacionog tijela moraju da se poštuju smatraju u Udruženju mladih sa hendikepom, ali ukazuju i na probleme sa kojim se svakodnevno suočavaju pokušavajući da ih ispoštuju.

"Kada obavljam razgovore sa strankom i ukoliko su razgovori duži, bude mi teško da dišem, jer tom prilikom ne udišem kiseonik već ugljendioksid i na taj način se stvaraju određene vrste bakterija koje nam otežavaju disanje", dvadesetsedmogodišnja Anđela Miličić iz Podgorice koja boluje od cerebralne paralize opisuje svoj radni dan.

Smatra da mjere Nacionalnog kordinacionog tijela moraju da se poštuju, ali s obzirom da ima fizički invaliditet predstavljaju joj određene poteškoće.

Iako su u susjednim državama poput Hrvatske napravljeni izuzeci od obaveze nošenje maski za osobe sa određenim oblicima invaliditeta, u Crnoj Gori to još nije slučaj. Iz Udrženja mladih sa henikepom kažu da je o ovom trebalo detaljnije razmišljati.

Bonus video: