"Korisnici javnog prevoza da masku koriste zbog sebe, a ne radi inspektora"

Glavni inspektor za drumski saobraćaj Ljubiša Živaljević rekao je da inspektori imaju puno posla, da su opterećeni i bez radnog vremena, a da je mali broj izvršilaca

3957 pregleda 2 komentar(a)
Knežević i Živaljević, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Knežević i Živaljević, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Kontrolišući da li se poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT) donijete u cilju sprečavanja širenja koronavirusa, inspektori za drumski saobraćaj u posljednjih 15 dana djelovali su ofanzivnije.

"Iskontrolisano je 350 autobusa međugradskog i vanlinijskog saobraćaja. Izrečene su dvije kazne pravnim licima, sankcionisano je 19 nesavjesnih vozača i dva putnika", rekao je gostujući u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti inspektor za drumski saobraćaj Vladimir Knežević.

Kako kaže, u jednom periodu su preventivno djelovali, a posljednjih 15 dana krenuli su agresivnije.

"Apelujem na korisnike javnog prevoza da zaštitnu masku koriste zbog sebe, a ne radi inspektora", istakao je Knežević.

On je dodao da su kontrolisali da li putnici i prevoznici nose maske, te da li putnici na ulazu i izlasku iz vozila dezinfikuju ruke, kao i da li se vrše dezinfekcija vozila na kraju dana.

Glavni inspektor za drumski saobraćaj Ljubiša Živaljević rekao je da inspektori imaju puno posla, da su opterećeni i bez radnog vremena, a da je mali broj izvršilaca.

"Od februara 2020. godine samo su četiri inspektora na terenu. Inspekcijski nadzor se obavlja u svako doba dana ili noći", rekao je Živaljević i dodao da on i Knežević od 2012. godine nijesu imali godišnji odmor.

Živaljević je dodao da primjećuje da putnici u saobraćaju uglavnom poštuju mjere za razliku od građana koji šetaju vani, uglavnom bez maski.

Bonus video: