Kavarić: U Covid centru Zlatica obavljeno 105 pregleda

"Ukoliko osoba ima simptome virusa korone, poželjno je da se najprije javi na broj telefona novog Covid centra 067/709-607", rekao je Kavarić

2091 pregleda 0 komentar(a)
Kavarić, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Kavarić, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Zbog povećanog broja pacijenata, sa simptomima koji upućuju na sumnju infekcije koronavirusom, Dom zdravlja Podgorica, otvorio je još jedan Covid centar za odrasle i djecu u zdravstvenom objektu na Zlatici.

"Na jučerašnji dan u Covid centru Zlatica u dijelu za odrasle obavljeno je 105 pregleda", rekao je gostujući u "Bojama jutra" na Televiziji Vijesti direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić.

Kavarić kaže da se u toku jučerašnjeg dana u pedijatrijskom dijelu centra obavilo osam pregleda, od čega je četvoro upućeno na testiranje, a više od 30 konsultacija obaviljeno je putem telefona.

"Ukoliko osoba ima simptome virusa korone, poželjno je da se najprije javi na broj telefona novog Covid centra 067/709-607", rekao je Kavarić.

"Na jučerašnji dan 1.300 građana posjetilo je domove zdravlja u Podgorici, a značajni broj je došao, a nije trebao, kaže Kavarić.

Obično je razlog dolaska bio po uput, izvještaji, kao I rezulatiti PCR testa koji se sada mogu naći na sajtu Fonda za zdravstveno osiguranje (FZO), a jedini uslov je da imate pin kod.

Bonus video: