Bivši funkcioner DPS Mirko Đačić podržao SDP: Država je sve više dužna, korupcija je skoro nezaustavljiva...

"Još jedan mandat ovakve Vlade i nama je garantovano mjesto negdje na periferiji Evrope", rekao je Đačić

45209 pregleda 831 reakcija 127 komentar(a)
Đačić, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Đačić, Foto: Printscreen/YouTube/TV Vijesti
Ažurirano: 03.08.2020. 18:49h

Bivši predsjednik Opštine Pljevlja iz redova Demokratske partije socijalista (DPS), Mirko Đačić, koji je u maju prošle godine podnio ostavku nakon pet godina na toj funkciji, podržao je Socijaldemokratsku partiju (SDP) na predstojećim izborima 30. avgusta.

Ekskluzivno za televiziju Vijesti objašnjava da se na taj korak odlučio zbog dosljedne politike SDP za građansku, nezavisnu i evroatlantsku Crnu Goru.

"Podržaću SDP zato što je spreman na suštinske reforme koje mogu biti i bolne u narednom periodu da bi se dinamičnije i brže išlo ka Evropskoj uniji, da nema više prazne priče na tu temu. Moja odluka je da dam podršku SDP-u zbog toga što je svojevremeno, još dok je bila u vlasti, štitila državne interese i državne resurse", istakao je Đačić.

Đačić kaže da su ovi izbori jako važni za Crnu Goru, jednako kao izbori 1997. ili skoro jednako kao referendum 2006. godine.

"Država je sve više dužna, visoka je stopa nezaposlenosti, radnih mjesta je sve manje, nizak je životni standard, korupcija je skoro pa nezaustavljiva, a put Crne Gore ka EU skoro pa potpuno zaustavljen. Još jedan mandat ovakve Vlade i nama je garantovano mjesto negdje na periferiji Evrope", rekao je Đačić.

Đačić je u prvom obraćanju nakon povlačenja, u julu prošle godine, takođe za TV Vijesti, kazao da je njegov odlazak rezultat nagomilanog nezadovoljstva odnosom Vlade i države prema opštini Pljevlja, prvenstveno zbog načina rješavanja finansijskih i ekoloških problema.

"Da je izostala podrška Vlade u jednom osudnom momentu gdje je po mom sudu klasično ugrožavan javni interes a data je prednost i data je podrška preduzetniku koji vara", kazao je Đačić.

Uprkos dugogodišnjem političkom iskustvu, za sada ne razmišlja o konkretnom političkom angažmanu.

"Bez ikakvih posebnih pretenzija u ovom trenutku. Dakle, političko sam biće, imam određeno iskustvo, u ovom trenutku ovo je moja odluka", kazao je Đačić.

On je zaključio da je siguran da SDP može značajno uticati na to da se finansijski konsoliduje Crna Gora i da standard građana bude na većem nivou nego što je to sada slučaj.

Bonus video: