UIP: Najviše nepravilnosti zbog nenošenja ili nepravilnog nošenja maski

Radulović je rekla da su svi inspektori na terenu, te da je cilj da poštujemo mjere i da zajednički izađemo iz ove situacije

2287 pregleda 7 komentar(a)
Radulović u Bojama jutra, Foto: Printscreen YouTube
Radulović u Bojama jutra, Foto: Printscreen YouTube

"U posljednih mjesec dana inspektori su obavili 10.000 kontrola. Najviše nepravilnosti zabilježene su zbog nenošenja ili nepravilnog nošenja maski, posebno u ugostiteljskim objektima, rekla je u “Bojama jutra” Marina Radulović iz Uprave za inspekcijske poslove.

“Ne volimo da pričamo o kaznama. Pokušavamo da djelujemo edukativno. Nije u pitanju hoće li neko biti kažnjen, već je u pitanju zdravlje”, rekla je Radulović.

Radulović je rekla da su svi inspektori na terenu, te da je cilj da poštujemo mjere i da zajednički izađemo iz ove situacije.

“Distanca između plažnih mobilijara mora da bude ispoštovana, kao i sredstva za dezinfekciju na kupalištima”, rekla je Radulović i naglasila da se na putu do plaže moraju nositi maske, što je jedna od nepravilnosti koju inspektori najčešće bilježe na terenu.

Ukoliko postoje nedoumice oko mjera NKT-a, za sve informacije građani mogu da pozovu call centar 080555555, da posjete sajt za Uprave za inspekcijske poslove, kao i sajt Tržišne inspekcije, kaže Radulović.

Opširnije u gostovanju.

Bonus video: