Cijena vode ostaje ista

Makrid ističe da se svakodnevno obavljaju analize gradske vode, tako da potvrđuje kvalitetnu i čistu vodu

3353 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Cijena vode vjerovatno će ostati ista i u narednom periodu, rekao je u „Bojama jutra“ direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacije, Filip Makrid, ali ona nakon implementacije novog Zakona o vodosnadbjevanju više neće biti u nadležnosti lokalne samopurave i preduzeća već u Regualtornoj agenciji za energetiku.

Makrid je rekao da posebno između 19 i 21 časa zbog navodnavanja zemljišta na području Podgorice bilježi se „špic potrošnje vode“.

„Ne ide nam na ruku to što imamo lošu hidrološku godinu. Veliki broj bunara je presušio koji su ljudi koristili u navodnavanju zemljišta, pa se pomažu sa vodom iz vodovodnog sistema koji za te svrhe nije namijenjen“, rekao je Makrid.

Kaže da su građani u tom periodu potpuno ostajali bez pritiska vode u naselju Doljani, Zlatici, dio Rogama, naselje Farmaci, dio Donje Gorice, te da su problemi detektovani

„Izdvojili smo preko 200.000 eura da krenemo sa sanacionicim mjerama. U Doljanima radimo na dva sanaciona kanala, na magistaralnom cijevovodu na Zlatici, u Rogamama 500 metara novog cijevovoda za naselje koje gravitira Smokovcu“, rekao je Makrid.

Ukazao je na to da postoji određeni broj građana koji koriste nelegalne prikljuljčke, a samo prošlog mjeseca registrovano ih je 63.

Makrid ističe da se svakodnevno obavljaju analize gradske vode, tako da potvrđuje kvalitetnu i čistu vodu.

Opširnije u gostovanju.

Bonus video: