Do 21. avgusta prijave za mjesto u učeničkim domovima

Pravo na prijavu imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, i učenici koji pohađaju srednje škole u Crnoj Gori

1973 pregleda 1 komentar(a)
Mubera Kurpejović, Foto: TV Vijesti
Mubera Kurpejović, Foto: TV Vijesti

Do 21. avgusta učenici mogu predati papire za prijem u učeničkim domovima u šest crnogorskih opština.

Za domove u Podgorici moguće je prijaviti se elektronskom prijavom, aza ostale poštom ili lično, rekla je gostujući „Bojama jutra“ direktorica Direktorata za visoko obrazovanje Mubera Kurpejović.

Pravo na prijavu imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, i učenici koji pohađaju srednje škole u Crnoj Gori.

Kurpejović je kazala da su domovi ove godine po prvi put radili duže, da su se poštovale mjere Instituta za javno zdravlje, te da će se ta praksa nastaviti

„Poštovaće se sve mjere koje podrazumijevaju distancu, nošenje maski, prostorije će se redovno dezinfikovati, a to se odnosi i na menzu“, rekla je Kurpejović.

U Domu učenika u Podgorici ima 130 mjesta, u Kotoru 50, u Nikšiću 44, u Plužinama 89, na Cetinju 15, a u Beranama 127 mjesta.

Bonus video: