šljivančanin kazala da se mora represivnije djelovati

Turistička inspekcija pojačava kontrolu, mjere se najviše krše na primorju

Kršenje fizičke distance najviše je zabilježeno u ugostiteljskim objektima u kojima je živa muzika, istakla je inspektorka Šljivančanin

11192 pregleda 13 komentar(a)
Šljivančanin, Foto: TV Vijesti
Šljivančanin, Foto: TV Vijesti

Glavna turistička inspektorka Svetlana Šljivančanin najavila je pojačane kontrole od vikenda, posebno u ugostiteljskim objektima. Ona je u „Bojama jutra“ rekla da su dosta upozoravali i da sada moraju represivnije da djeluju.

„Imamo veći broj gostiju, i broj zaraženih lica, moramo se pridržavati i poštovati mjere NKT-a“, istakla je inspektorka Šljivančanin.

Kako kaže Šljivančanin, mjere kršenja fizičke distance i nenošenje maski, najviše su zabilježene u Ulcinju, Budvi, Herceg Novom. Odmah poslije njih je Podgorica, zatim u Nikšiću i Beranama.

„Kršenje fizičke distance najviše je zabilježeno u ugostiteljskim objektima u kojima je živa muzika. Takođe smo zabilježili nenošenje maski među zaposlenim licima, pa i u kuhinji“, istakla je Šljivančanin.

 

Kaže da su izdali 55 prekršajnih naloga od 57.050 eura i osam zahtjeva za prekršajni postupak.

„Od 1. maja izvršili smo 2.728 inspekcijskih nadzora, a utvrdili 3221 nepravilnost. Pored kršenja mjera NKT-a, utvrdili smo da veći broj subjekata svoj rad počinje bez odobrenja , i ove godine ih je mnogo veći u odsnosu na prethodne. Četrnaest objekata je zapečaćeno“, istakla je Šljivančanin.

Osim otvaranja objekata bez odobrenja, tu je i neizdavanje fiskalnog računa , što je ove godine zastupljenije u odnosu na ranije.

„Gosti nam se žale da ugostitelji naplaćuju više svoje usluge od onih koje piše u cjenovniku. Apelujem na ugostitelje da svoje cijene koje su u cjenovniku usklade sa cijenama u kasi. Takve subjekte proslijedićemo Poreskoj upravi“, naglasila je Šljivančanin.

Šljivančanin kaže da su takođe primjetili da na crnogorskim kupalištima nema dovoljno spasioca, te najavljuje i kontrolu plovnih vozila i skutera.

Preporučujemo za Vas