"namjera SDT-a bila da za kupovinu glasova za DPS u Zeti uoči parlamentarnih izbora 2016-te godine optuži DF"

Knežević: Ukidanje potjernice za Duškom Kneževićem ogolilo namjere SDT-a

Interpol je ukinuo potjernicu sa Duškom Kneževićem, kog SDT tereti za više krivičnih djela, jer, kako navodi, postoji preovlađajuća politička dimenzija ovog slučaja, pa bi Interpol mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova neutralnost

17127 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Luka Zeković
Milan Knežević, Foto: Luka Zeković

Nakon što je Interpol ukinuo tri crvene potjernice raspisane za biznismenom Duškom Kneževićem i dvojicom osumnjičenih u predmetu "Državni udar", Aronom Šavivom i Džozefom Asadom, DF-ov Milan Knežević tvrdi da je na taj način razobličena namjera Specijalnog državnog tužilaštva da Duška Kneževića optuži za finansiranje kampanje DF-a uoči parlaemntarnih izbora 2016te godine.

"Ukidanje Interpolove potjernice u potpunosti razobličilo namjeru Specijalnog državnog tužioca da Duška Kneževića poveže i optuži za finansiranje izborne kampanje DF-a iz 2016-te godine i to kroz dva slučaja, takozvani državni udar protiv Andrije Mandića i mene i tzv pranje novca protiv Nebojše Medojevića i još 12 funkcionera DF-a“, kazao je on.

Interpol je ukinuo potjernicu sa Duškom Kneževićem, kog SDT tereti za više krivičnih djela, jer, kako navodi, postoji preovlađajuća politička dimenzija ovog slučaja, pa bi Interpol mogao da posluži kao sredstvo za politički motivisane aktivnosti, čime bi se negirala njegova neutralnost.

U međuvremenu, Milan Knežević, pozivajući se na aferu “Koverta”, tvrdi da je namjera SDT-a bila da za kupovinu glasova za DPS u Zeti uoči parlamentarnih izbora 2016-te godine optuži DF.

Knežević tvrdi i da je upravo u tom cilju Viši sud, na predlog SDT-a, donio naredbu o praćenju vozača i zaposlenih u Atlas grupi koji su navodno konvertovali 100 hiljada dolara u eure koje je Duško Knežević dao nekadašnjem gradonačelniku Podgorice – DPS-ovom Slavoljubu Stijepoviću.

“Svi ovi ljudi koji su radili u Atlas banci i bili povezani sa Duškom Kneževićem kroz predmete i pranja novca i kroz državni udar pokušali da se povežu sa nama u montaži SDT-a. Kao posljedicu toga imamo mnogobrojnu dokumentacijiu koja se nalazi u dokaznom postupku i u jednom i u drugom procesu, koja će biti i osnova za naše krivično procesuiranje Milivoja Katnića i svih onih koji su učestvovali u montaži protiv lidera DF-a“, naveo je on.

Odbrana Duška Kneževića saopštila je u subotu da je SDT u krivičnom postupku protiv Kneževica i drugih, zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije i krivicnog djela pranje novca, obustavilo istragu protiv Dražena Vujisića, Predraga Pejovića, Vlade Stevanovića i Natka Peličića, jer ne postoje dokazi za navedena krivična djela.