"pohara državne imovine"

Demokrate: Željezara prodala objekte u Beogradu partneru Ane Đukanović po duplo nižim cijenama

Pored toga, Demokrate tvrde da je pohara državne imovine nastavljena 2017. godine prodajom hotel Sindčel, na inicijativu Opštine Nikšić, čija je vrijednost, nakon druge procjene Centralne komisije za procjenu vrijednosti, bila tek nešto više od 833 hiljade eura

33281 pregleda 22 reakcija 9 komentar(a)
Koprivica i Vuković, Foto: Printscreen YouTube
Koprivica i Vuković, Foto: Printscreen YouTube

Demokrate tvrde da je nikšićka Željezara 2010. godine prodala više objekata u centru Beograda partneru Ane Đukanović, sestre predjednika Mila Đukanovića, po duplo nižim cijenama, koji je pritom obaveze prema tom preduzeću isplatio na sporan način.

„Poslovni prostor je prema ovom ugovoru plaćen 1.400 eura po metru kvadratnom, a u tom trenutku je po procjeni vrijednosti poreske uprave na toj lokaciji cijene p. Prostora su se kretale odnosno tri do četiri hiljade eura Željezara Nikšić je ovim štetnim ugovorom oštećena najmanje pola miliona eura. Ono što su radnici krvavim trudom i znojem stvarali i čega su se odricali, što im je odvajano od usta, ispod svake cijene kriminalnim i štetnim ugovorom prešlo je u ruke prve familije“, kazao je Momo Koprivica, kandidat za poslanika koalicije "Mir je naša nacija".

Pored visine cijene, sporan je i način plaćanja, jer je, kako tvrdi Koprivica, već nakon potpisivanja ugovora i uplate dijela novca, prostor i uknjižen, čime je omogućeno da se založi i podigne kredit za isplatu ostatka novca.

Pored toga, Demokrate tvrde da je pohara državne imovine nastavljena 2017. godine prodajom hotel Sindčel, na inicijativu Opštine Nikšić, čija je vrijednost, nakon druge procjene Centralne komisije za procjenu vrijednosti, bila tek nešto više od 833 hiljade eura.

„Izgleda da je poslovni prostor jefitniji skoro tri puta nego cijene stanova u Nikšiću. To je van pameti, to je strahovita pljačka”, kazao je Koprivica.

“Ovo je svojevrsan kriminal u kom je nanijeta šteta državi. Radi se o potcjenjivanju imovine”, dodao je Nemanja Vuković ispred koalicije "Mir je naša nacija".

Zato će Demokrate, kako najavljuju, kada dođu na vlast nakon predstojećih izbora ispitati sve ovo i procesuirati odgovorne.

Preporučujemo za Vas