Nadležni organi (ne)znaju da je Zindović u zatvoru u Srbiji

Jokić tvrdi da se zbog ove proceduralne greške ime njegovog klijenta stalno negativno provlači po medijima a i ostale policije svijeta ga imaju u bazi pa tragaju za njim iako je odavno poznato gdje je

11321 pregleda 4 komentar(a)
Jovica Zindović, Foto: Printscreen
Jovica Zindović, Foto: Printscreen

Advokat Pljevljaka Jovice Zindovića, koji se nalazi u zatvoru u Srbiji, već godinama bezuspješno traži od crnogorskih nadležnih organa da povuku crvenu Interpolovu potjernicu za njim zato što su obaviješteni gdje se nalazi a i Srbija je odobrila njegovo izručenje Crnoj Gori, kad tamo odsluži kaznu.

Advokat Stefan Jokić tvrdi da se zbog ove proceduralne greške ime njegovog klijenta stalno negativno provlači po medijima a i ostale policije svijeta ga imaju u bazi pa tragaju za njim iako je odavno poznato gdje je.

Dopis Jokića stigao je do crnogorske policije, koja mu je u septembru 2018. godine odgovorila da je za to potrebna naredba suda. Tada se advokat Jokić obratio bjelopoljskom Osnovnom sudu, ali koristi od toga nije imao jer mu je sudija Radule Piper odgovorio da sud kojim rukovodi ne može obustaviti potjernicu jer po njihovoj naredbi nije ni raspisana.

Potjernica je raspisana na zahtjev Uprave zatvora zbog čega je advokat Jokić i njima uputio dopis. Odgovor od njih i dalje čeka.

"Ali i dalje se u medijma naglašava i stalno ponavlja da se Jovica Zindović nalazi na interpolovoj potjernici iako se zna gdje je prethodnih 4 godine. Štaviše Ministarstvo pravde Srbije, donijelo je rješenje kojim se odobrava izručenje Jovice Zindovića Crnoj Gori pa se postavlja s razlogom pitanje čiji je interes i za čiji račun se moj klijent stalno provlači negativno u crnogorskim sredstvima informisanja i to u vezi potjernice koja ne treba i ne smije da postoji. Da li se na ovakav način žele uskratiti prava koja njemu pripadaju a sve to radi tuđih privatnih interesa?", kazao je Jokić.

Da crnogorski nadležni organi nijesu neupućeni gdje se Zindović nalazi govori i činjenica da je su Srbiji još prije četiri godine uputili molbu za njegovo izručenje.

Zindović je osuđen na 15 godina i tri mjeseca zbog ubistva sugrađanina Luke Popovića 2013.godine.

Dvije godine kasnije pobjegao je iz porodične kuće u Mojkovcu, prilikom posjete koju su mu odobrili nadležni iz ZIKS-a a uhapšen je u julu naredne godine u Beogradu.

Bonus video: