"tražićemo da đukanović plati štetu"

Vlast nema obraza ni da obiđe nekadašnje gigante

"Nijedna čelična šipka ili mreža koja je ugrađena u dionicu auto puta nije iz nikšićke Željezare. Nakon što je većina pogona pretopljeno, postavlja se pitanje, da li država, zapravo crnogorska Vlada, ima mehanizme da spriječi kompletno pretapanje fabrike i promjenu namjene", kazao je Vučinić

6459 pregleda 2 komentar(a)
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da u kampanji nije bilo obilazaka Željezare, Metalca i Rudnika boksita, jer su nekadašnji giganti u takvom stanju da čak ni ova vlast nema obraza da ih obiđe.

Na pres konferenciji sa predstavnicima bivših radnika nekada velikih cnogorskih preduzeća, on je govoreći o stanju u kojem se nalazi nikšićka Željezara, rekao da je porazno to što niti jedna čelična šipka ili mreža koja je ugrađena u auto put nije iz Nikšića.

"Željezara, kao fabrika od nacionalnog značaja, je data na milost i nemilost kompaniji Toščelik, koja ima loše stručne reference, osnivački kapital od jednog eura i višemilionske dugove uglavnom državi i državnim preduzećima. Nijedna čelična šipka ili mreža koja je ugrađena u dionicu auto puta nije iz nikšićke Željezare. Nakon što je većina pogona pretopljeno, postavlja se pitanje, da li država, zapravo crnogorska Vlada, ima mehanizme da spriječi kompletno pretapanje fabrike i promjenu namjene", kazao je Vučinić.

Predstavnik povjerilaca "Radoja Dakića", Milan Vukčević, kazao je da je Crna Gora danas država dužnika, povjerilaca i javnih izvršitelja i podsjetio da je "Radoje Dakić" 1989. godine sa povezanim fabrikama iz Nikšića i Bijelog Polja imao više od 4.600 radnika

"Komanda je bila u pogrešnim rukama, u rukama Mila Đukanovića. Osim ovoga što je prekršen Ustav i što ćemo mi zbog toga što se dešava da je šteta načinjena preko 30 miliona eura, tražiti da Milo Đukanović plati lično iz svojih sredstava", rekao je Vukčević.

Preporučujemo za Vas