Vlast nema obraza ni da obiđe nekadašnje gigante

"Nijedna čelična šipka ili mreža koja je ugrađena u dionicu auto puta nije iz nikšićke Željezare. Nakon što je većina pogona pretopljeno, postavlja se pitanje, da li država, zapravo crnogorska Vlada, ima mehanizme da spriječi kompletno pretapanje fabrike i promjenu namjene", kazao je Vučinić

6480 pregleda 2 komentar(a)
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Vučinić, Foto: Svetlana Mandić

Predsjednik Radničke partije Maksim Vučinić kazao je da u kampanji nije bilo obilazaka Željezare, Metalca i Rudnika boksita, jer su nekadašnji giganti u takvom stanju da čak ni ova vlast nema obraza da ih obiđe.

Na pres konferenciji sa predstavnicima bivših radnika nekada velikih cnogorskih preduzeća, on je govoreći o stanju u kojem se nalazi nikšićka Željezara, rekao da je porazno to što niti jedna čelična šipka ili mreža koja je ugrađena u auto put nije iz Nikšića.

"Željezara, kao fabrika od nacionalnog značaja, je data na milost i nemilost kompaniji Toščelik, koja ima loše stručne reference, osnivački kapital od jednog eura i višemilionske dugove uglavnom državi i državnim preduzećima. Nijedna čelična šipka ili mreža koja je ugrađena u dionicu auto puta nije iz nikšićke Željezare. Nakon što je većina pogona pretopljeno, postavlja se pitanje, da li država, zapravo crnogorska Vlada, ima mehanizme da spriječi kompletno pretapanje fabrike i promjenu namjene", kazao je Vučinić.

Predstavnik povjerilaca "Radoja Dakića", Milan Vukčević, kazao je da je Crna Gora danas država dužnika, povjerilaca i javnih izvršitelja i podsjetio da je "Radoje Dakić" 1989. godine sa povezanim fabrikama iz Nikšića i Bijelog Polja imao više od 4.600 radnika

"Komanda je bila u pogrešnim rukama, u rukama Mila Đukanovića. Osim ovoga što je prekršen Ustav i što ćemo mi zbog toga što se dešava da je šteta načinjena preko 30 miliona eura, tražiti da Milo Đukanović plati lično iz svojih sredstava", rekao je Vukčević.

Bonus video: