Miladinović: Zanimljivi izbori, velika izlaznost

„Svako ko kaže da se nije iznenadio, ne bi govorio istinu. Posle 30 godina očekivanih rezultata u Crnoj Gori, ovakav rezultat probudi pažnju. Mislim da treba da sačekamo da se sve završi. Ne bi bilo prvi put i da postizborni pregovori budu zanimljivi i da se na njima mnogo toga odlučuje“, rekao je Miladinović

6495 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Miladinović, Foto: Printscreen YouTube
Aleksandar Miladinović, Foto: Printscreen YouTube

Izbori u Crnoj Gori privukli su veliku pažnju novinara iz regiona. Novinar BBC na srpskom Aleksandar Miladinović u „Bojama jutra“ rekao je da su ovi izbori po mnogo čemu bili zanimljivi.

„Svako ko kaže da se nije iznenadio, ne bi govorio istinu. Posle 30 godina očekivanih rezultata u Crnoj Gori, ovakav rezultat probudi pažnju. Mislim da treba da sačekamo da se sve završi. Ne bi bilo prvi put i da postizborni pregovori budu zanimljivi i da se na njima mnogo toga odlučuje“, rekao je Miladinović.

Miladinović je takođe rekao da su ovi izbori bili zanimljivi zbog toga što su u doba panedmije virusa korone bila izlaznost viša od 75 odsto, što znači da ljudi u Crnoj Gori vole politiku i koliko je važno da izađu na izbore.

„Zanimljivo je što se svaki put odlučuje u nekoliko mandata, kada se pominju susjedne zemlje, kada se pominje cio Balkan“, rekao je Miladinović.

Kako kaže, postoje sličnosti i razlike u praćenju izbora u Crnoj Gori u odnosu na druge države.

„Razlika u Crnoj Gori je to što nemamo prebrojane sve glasove sa izbora. Hrvatska je tu postavila standardne, gdje se za nekoliko sati prebroje svi glasovi. Srbija je tu jednako spora kao Crna Gora. Čini mi se da Crna Gora ima lakši zadatak da prebroji glasove zbog broja glasača. Druga razlika je što se u Crnoj Gori vrlo emotivno slavi na ulicama. Imali smo prilike sinoć da vidimo na ulicama Crne Gore različitih zastava Srbije, Crne Gore pa čak i Jugoslavije“, istakao je Miladinović.

Kaže da ne pamti kada su u Srbiji imali vanredne programe zbog izbora u Crnoj Gori.

Bonus video: