Pješaci na ulici, automobili na trotoaru, nadležni žmure na problem

Da je, zbog bahatih vozača, gotovo nemoguće ovuda proći te da se osjećaju ugroženo, kažu roditelji sa malom djecom

4627 pregleda 57 reakcija 6 komentar(a)
Roditelji s djecom moraju hodati ulicom, Foto: Printscreen YouTube
Roditelji s djecom moraju hodati ulicom, Foto: Printscreen YouTube

Podgorički trotoari sve češće postaju parking mjesta. Zbog nepropisno parkiranih automobila, stanari ulice Radosava Burića, često su primorani da se snalaze kako umiju. I dok nadležne službe ćute, njihova bezbijednost je, kažu ugrožena.

Kosa Bulatović svakodnevno već godinama prolazi ulicom Radosava Burića na Zabjelu. Dok obilazi automobile, često je zabrinuta za svoju bezbjednost.

"To mi je maršuta, ali kako da prođem, nemam kuda da prođem, izlazim 10 puta na ulicu, sve su kola parkirana. Da li je ovo parking za kola? Ja sam mislila da je ovo trotoar i da služi za pješake", kaže Bulatović za "Boje jutra".

Da je, zbog bahatih vozača, gotovo nemoguće ovuda proći te da se osjećaju ugroženo, kažu roditelji sa malom djecom.

"Svaki dan su kola tu parkirana, dosta često koristim ovu relaciju, baš je nezgodno. Evo vidite imam dvoje djece, jedno guram drugo za ruku, baš je problem. Ja dok stignem do krajnjeg cilja, moram da silazim na ulicu, da se penjemo", kaže prolaznica Biljana.

I ostali mještani ovog podgoričkog naselja ističu da ovako blokirana ulica stvara gužve koje često ugrožavaju njihovu sigurnost.

"Ovdje dijete ne smije izađi na ulicu. Ja uveče kad idem moram da pazim kad se dvojica pretiču, da me ko ne pokupi. Strašno je rizično, rizično je i za pješake, i za bicikliste, i za ljude koji ne voze", kazala je Svetlana Šaranović.

I dok su pješaci na ulici a automobili na trotoaru, nadležni, kažu građani, godinama žmure na ovaj problem.

Iz Komunalne inspekcije nijesu odgovorili na pitanje kako će i kada ovaj višegodišnji problem biti riješen.

Zato Kosa napominje da su kazne neophodne:

"Lupiš mu kaznu 2, 3 puta, i on će se snalaziti."

Bonus video: